Letiště (2006) [TV seriál]

Letiště
40.7 %
 
 

Další název: Airport

    Žánr: příběh
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 4.9.2006        
    Délka: 60 min., (60 min x 118 dílů)
Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy.

Letiště je seriál pro široké spektrum diváků založený především na silných postavách. Nabízí rafinované zápletky, sází na špičkové herce, a to i ve vedlejších rolích. Moderní seriál, kombinující dlouhodobý vztahový oblouk hlavních postav s epizodickými zápletkami jednotlivých dílů. Atraktivita prostředí, jeho dynamika, energie a tempo přirozeně formují i jazyk vyprávění příběhu a jsou tak i odrazem našeho současného života. Hrdiny seriálu jsou lidé, kteří žijí svůj život tady a teď.

O ději

Letuška Anna (Anna Šišková) je sebevědomá žena středního veku. Nemá děti ani rodinu, a tak žije prací, kterou však také nemá garantovanou nastálo. U letušek je to jako u fotbalistů, o ty stárnoucí už není valný zájem. A žena v takových letech hledá jistoty. Anna by si moc přála dítě, ale kde vzít otce, když na ty mladší není spolehnutí a ti starší už jsou většinou zadaní.

Anna tak momentálně žije s o něco mladším šéfstevardem Karlem (David Matásek), ale občas si uvědomuje, že ani on není žádná jistota. Oba jsou zaměstnáni u stejné letecké společnosti Central Airlines a Karel je zároveň Anniným nadřízeným.

Annin bývalý přítel Václav (Maroš Kramár) je pilotem, ale jejich dvanáctiletý vztah už skončil před dvěma lety. Václav pilotuje malá letadla a společně se svým synem Tomášem (Vojtěch Dyk) a mladou přítelkyní, fotografkou Martinou (Jitka Schneiderová), žije v domku na malém letišti za Prahou. Tomášova matka tragicky zahynula, když byl Tomáš ještě velmi malý, a Anna Tomáše spolu s Václavem vychovávala.

Náš příběh začíná v okamžiku, kdy je Anna pozvána na oslavu Tomášových osmnáctin. Znovu se tak spojují osudy dvou lidí a jejich příbuzných i přátel...

režie:
Petr Zahrádka, Jaroslav Fuit, Jakub Sommer
 
 
hraje:
Maroš Kramár (Václav Schindler), David Matásek (Karel Halama), Anna Šišková (Anna Holubcová), Linda Rybová (Viola Antošová), Jitka Nerudová (Květa Macháčková), Vojtěch Dyk (Tomáš Schindler), Pavel Řezníček (Robert Schindler), Jana Stryková (Psycholožka Macešková), Pavel Zedníček (Antonín Robinson), Jaroslav Plesl (Ota Dáda), Bohumil Klepl (kapitán Roman Fila), Zuzana Bydžovská (Tereza Horelová), Vladimír Kratina (kapitán Vítězslav Blatný), Petra Špalková (Lucie Jumblattová), Zuzana Norisová (Petra Antlová), Marian Roden (Walcha), Alois Švehlík (Jaroslav Holubec), Nina Divíšková (Matka T.Blatné), Milena Dvorská (Matka bratrů Šindlerových), Vanda Hybnerová (Ivana Šindlerová), Jitka Schneiderová (Martina Slatinská), Filip Blažek (Pavel Kučera), Kristýna Nováková (Veronika Kliková), Matouš Ruml (Vítek Halas), Jana Durčáková (Alena Táborská), Lumír Olšovský (Libor Havlín), Anna Geislerová (Lenka Couralová), David Švehlík (Petr Fendrych), Josef Bradna (cestující), Lukáš Jůza (řidič - díly 54, 59, 60, 61), Milan Enčev, Ivo Novák, Šimon Caban (Ivan Roben), Markéta Coufalová (Klára), Eva Foltýnová (letuška TA), Simona Prasková (zákaznice), Marek Brodský (Standa), Tereza Pergnerová (Cestující), Mahulena Bočanová (Lucie Cýsařová / chyba matriky), Luděk Sobota (Patrik Rychlý), Jiří Korn (Sebe), Josef Carda (Gynekolog), Tereza Duchková (Ředitelka TA), Tomáš Turek (Falešný technik letadel), Tomáš Matonoha (Pilot TA), Bořivoj Navrátil (Otec Petry Antlové), Jan Antonín Duchoslav (Cestující), David Máj, Eva Leinweberová (průvodkyně), Robert Nebřenský (Cestující), Martin Sitta (Bulvární novinář), Jiří Král, Jean Loose, Marek Daniel (Policejní agent), David Steigerwald (Arabský uprchlík), Robert Jašków (Policista), Petr Lněnička, Igor Chmela, Karel Zima (Mafián), Jan Dolanský (Šéf mafie), Jiří Ployhar (pilot Jan Kalhous), Zorita Azrak (Sama sebe (1 episoda, 2006)), Irena Máchová (Kateřina), Ester Gerová (letuška), Kateřina Petrová (sestra v kojeneckém ústavu), Václav Legner, Pavel Lagner, Gustav Řezníček (Doktor), Martin Janouš (barman Tony), Jarmil Škvrna (inspektor letového provozu), Alice Bendová (Taťána Pokorná), Zuzana Křížková, Tomáš Šolc, Martin Veliký, Andrej Bestčastnyj (tlumočník), Petr Franěk, Tomáš Bambušek, Martin Učík, Marie Ludvíková, Marie Durnová (Boženka), Petr Červinka, Jana Altmannová (role neuvedena)
 
 
námět:
Petr Zahrádka
 
 
scénář:
Petr Zahrádka, Ondřej Provazník
 
 
kamera:
Martin Štěpánek, Michal Vojkůvka
 
 
hudba:
Roman Holý
 
 
výprava-architekt:
Martin Kurel
 
 
kostýmy:
Eva Kotková
 
 
střih:
Michal Hýka, Zdeněk Marek, Katarína Buchanan Geyerová, Anna Johnson Ryndová, Miloslav Benka
 
 
produkce:
Luděk Valchář
 
 
mluví:
Josef Wiesner (vypravěč)
 
 
zpěv:
Dan Bárta, Zuzana Maxa, Roman Holý
 
 
text písně:
Dan Bárta
 
 
masky:
Kateřina Vojkůvková, Radka Vávrová
 
 
pomocná režie:
Kateřina Oujezdská, Zuzana Janášová
 
 
odborný poradce:
Petr Dvořák, Jan Čech, Marie Kuncová
 
 
producent:
Vratislav Šlajer, Petr Bílek
 
 
vedoucí výroby:
Šárka Dvořáková, Jana Garajová
 
 
skript:
Dina Hronová
 
 
asistent zvuku:
Jakub Krajíček
 
 
mistr zvuku:
Jakub Čech
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.