Larry, kroť se (2000) [TV seriál]

Larry, kroť se (Curb Your Enthusiasm)
84 %
 
 

Curb Your Enthusiasm

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 29 min.
„Proč se Larry David snaží proměnit svůj život v chaos?“
Larry David má všechno - je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida ... v roli Larryho Davida!

Tento seriál navazuje na nejlepší tradice uměleckých show napodobujících život, jako byly kupříkladu The Larry Sanders Show či Ari $$. Coby autor, producent i představitel hlavní postavy se představuje komik Larry David. V každé půlhodinové epizodě ho sleduje kamera ve stylu „vérité“ doma, v práci a při pochůzkách po městě, při nichž se dostává do prekérních situací s fiktivními postavami i skutečnými osobnostmi. Dále v seriálu uvidíme Jeffa Garlina (coby Larryho manažera Jeffa Greena a zároveň vedoucího výroby seriálu), Cheryl Hinesovu (v roli jeho manželky Cheryl) a celou řadu celebrit, které hrají samy sebe. Seriál vychází ze speciálu HBO z roku 1999, rozostřuje hranice mezi realitou a fikcí a ukazuje, jak zdánlivě triviální detaily každodenního života, jako jsou výlet do kina, telefonní hovor či jiné běžné činnosti, mohou vytvářet podle Murphyho zákona řetězec událostí počínající smůlou a končící smíchem. Seriál se natáčel bez scénáře, aby se zachovala vypravěčská svěžest a nenucenost, a herci často improvizovali. Výsledkem je pořad, v němž nelze nic předvídat, a jaký jinde v televizi neuvidíte.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing

režie:
Robert B. Weide (26 epizod, 2000-2007), Larry Charles (13 epizod, 2000-2007), David Steinberg (5 epizod, 2000-2007), Bryan Gordon (6 epizod, 2000-2007), David Mandel (2 epizody, 2007)
 
 
hraje:
Larry David (sám sebe), Cheryl Hines (Cheryl David), Jeff Garlin (Jeff Greene), Susie Essman (Susie Greene), Richard Lewis (sám sebe), Shelley Berman (Nat David), Ted Danson (sám sebe), Bob Einstein (Marty Funkhouser), Vivica A. Fox (Loretta Blacková), Paul Dooley (otec Cheryl), Wanda Sykes (Wanda), Julie Payne (matka Cheryl), J. B. Smoove (Leon), Morgan Lily (Dítě), Robert Pine (Ben Hogan), Holly Madison (Holly Madisonová (5. řada, 2005)), Frances Callier (sociální pracovnice (2. řada, 2001)), Seth Morris (dr. Shaffer), Rob Huebel (dr. Mark), Jen Kober (Dale), Anthony Natale (Paul Chesnick), Matt Cook (číšník), Tymberlee Hill (Karen), Solea Pfeiffer (Eliza Hamiltonová), Ali Larter (detektiv), Aisha Tyler (Shaqova partnerka), Al Whiting, Rod McLachlan, Nancy Lantis, Raffi Di Blasio, Antoinette Spolar (Antoinette), Ashly Holloway (Sammy Greene), Ann Ryerson (Nan Funkhouser), Ellia English (tetička Rae), Andy Goldberg (pan Trundle), Anthony S. Johnson, Jonah Platt (manžel), Kenneth Beck, Diane Keaton (sama sebe), Dean Sharpe (Swat), Pedro Lopez, John Hartman (cestující v letadle), Mike Castle
 
 
scénář:
Larry David
 
 
kamera:
Bill Sheehy
 
 
hudba:
Wendall J. Yuponce
 
 
střih:
Roger Nygard, Jon Corn
 
 
výkonný producent:
Larry David, Jeff Garlin, Gavin Polone, Robert B. Weide, Larry Charles
 
 
producent:
HBO, Alan Zweibel, Tim Gibbons, Alec Berg, Jeff Schaffer, David Mandel
 
 
kaskadér:
Gregory J. Barnett, Kamy Bruder
 
 
asistent střihu:
Daniel S. Russ
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.