Labužnický dějepis (2000) [TV seriál]

Obrázek není k dispozici.
60 %
 
 
    Žánr: dokument
    Země: Česká republika
    Délka: 195 min.
Jídlo je vedle sexu patrně největším hybatelem historie; je inspirací nejen pro umělce i politiky, vedou se pro ně války, stěhují se kvůli němu národy. V novém tiínáctidílném dokumentárním cyklu Labužnický dějepis, který pnpravila Česká televize ve spolupráci se společností Vogelsberg International, se proto vydáme na notoricky známá i veřejnosti dosud neobjevená místa v Evropě a Americe za historickými památkami, legendami i rekonstrukcemi dávných dějů, které jsou neoddělitelně propojeny s historií gastronomie. Zklamán bude možná ten divák, který s tužkou a papírem bude čekat na složité recepty. Tento dokumentární cyklus sice může inspirovat chutě i kuchyňskou dovednost, především je však o tom, odkud, proč a jak k nám přišly suroviny, ingredience a receptury na zcela běžné pokrmy i nejrafinovanější, pro mnohého smrtelníka nikdy neochutnané speciality. S jemným humorem a lehkým nadhledem procestujeme gurmánský svět historicky i zeměpisně.

režie:
Karel Kopš
 
 
scénář:
Karel Kopš
 
 
kamera:
Kristián Hynek, Tomáš Sysel
 
 
střih:
Zdenek Patočka
 
 
dramaturgie:
Karel Hynie
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.