Hra s ohněm (2010) [TV epizoda]

Obrázek není k dispozici.
90 %
 
 

Playing with Fire

Další název: Playing with Fire: Part 1

    Žánr: detektivní / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 90 min.
Hra s ohněm 1+2

Na řece, vzplál na lodi oheň. Na lodi uhořel spící muž, neměl nejmenší šanci přežít, oheň ze břehu sledovala žena. K případu přijedou inspektor Banks, který se vrátil z dovolené v Mexiku, a seržantka Ennie Cabbotová. Spojí se s hasiči. Ti již vědí, že oheň byl úmyslně založen a že jde o 36letého Leslie Whittakera, majitele antikvariátu. Na palubě ohořelé lodi byla nalezena plechová truhla, ve které bylo nalezeno smotané plátno - originál nebo falzum? K tomu ruličky asi tak 20 tisíc liber. Pár metrů od lodi vyplave na povrch spálená mrtvola ženy, která byla ve spacáku, patřila zřejmě druhé lodi, která totálně shořela a zbytky vzala voda. Banks je upozorněn na netalentovaného malíře Jacka McMahona, v jeho ateliéru si na něj počká.

Ennie se nechá zlákat ke vztahu se svědkem a odborníkem na obrazy, Markem Keanem. Na oddělení policie již podle zubů poznali totožnost mrtvé ženy, jde o 19letou Christinu Aspernovou, studentku na univerzitě v Leedsu. Banks se seznámí s jejím otcem a jeho početnou rodinou, rovněž s jeho ženou, tajemnou Mirandou, nechá si ji prověřit. Je nahlášen další požár, při kterém zemřel malíř Jack McMehone. Dr. Patrick Aspern měl rasistické narážky, za což dostal od Bankse facku, až to zadunělo. Také si hned postěžoval šéfu superintendantovi Garry Rydellovi. Ennie Cabbotová je na stopě pachatele, za což platí - v kávě má rohypnol, ztrácí vědomí, vrah si s ní hraje a připravuje oheň. Pachatel zmizí bez trestu...  Autor: jarda53

režie:
Paul Whittington
 
 
hraje:
Stephen Tompkinson (šéfinspektor Alan Banks), Andrea Lowe (detektiv seržant Annie Cabbotová), Lorraine Burroughs (detektiv seržant Winsome Jackmanová), Jack Deam (detektiv Ken Blackstone), Colin Tierney (šéf superintendent Gerry Rydell), Tom Shaw (detektiv Kevin Templeton), John Bowe (Dr. Patrick Aspern), Gary Cargill (Jake McMahon), Marc Finn (Geoff Hamilton), John Light (Mark Keane), Tamzin Merchant (Miranda Aspernová), Jade Williams (Gerry Siddons), Rakhee Thakrar (laboratorní asistentka)
 
 
námět:
Peter Robinson
 
 
scénář:
Robert Murphy
 
 
kamera:
Fabian Wagner
 
 
hudba:
Sheridan Tongue
 
 
výprava-architekt:
Hayden Matthews
 
 
střih:
Ben Lester
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.