Moře lásky: Vítr nad skalisky (2004) [TV film]

Moře lásky: Vítr nad skalisky (Inga Lindström - Wind über den Schären)
59.2 %
 
 

Inga Lindström - Wind über den Schären

Další název: Vítr v zálivu; Vietor v zálive

    Žánr: romantický / drama
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 84 min.
„Romantické drama o bezdětném manželství, sympatickém vdovci a poruše motoru, která měla vážnější důsledky, než se mohlo zdát.“
Advokát Erik Bellmann a jeho manželka, návrhářka Hanna, tvoří opravdu pěkný pár. Jsou pohlední, oblíbení a úspěšní. Mají velký byt ve Stockholmu a před sebou vyhlídku na skvělou kariéru. Přesto jejich vztah utrpí osudovou ránu _ Hanna potratí a pak se od lékařů dozví, že se jejich sen o vlastních dětech navždy a nenávratně rozplyne. Rozhodnou se vzít si na celý rok dovolenou a vydat se na jejich jachtě na dlouhou cestu kolem světa, která by jim pomohla vyrovnat se s nepřízní osudu a odpovědět jim na otázku, zda má jejich vztah budoucnost. Ještě než opustí švédské vody, osud opět zasáhne. Hanna zahlédne u břehů Angelnu malého chlapce, který spadl do vody. Bez zaváhání se vrhne z lodi do vln a vytáhne ho na břeh.
Vzápětí se objeví chlapcův otec Niclas a mezi ním a Hannou okamžitě přeskočí jiskra. Možná by zůstalo té jediné jiskry, kdyby motor jachty Bellmannových neměl poruchu a manželé nemuseli zakotvit v nejbližší loděnici na ostrově Muskö. Majitel loděnice Jan Olsson sice závadu objeví velmi rychle, ale náhradní musí objednat a než dorazí, nezbývá manželům než se ubytovat někde poblíž. Naštěstí ví Olsson o jednom malém a milém hotelu. Ubytují se v době, kdy se chystá oslava narozenin majitelky hotelu, paní Lotty, a jsou pozváni na slavnost.
A tady se překvapená Hanna opět setká s Niclasem, vdovcem, který tu sám vychovává svého syna a pracuje jako lékař. Oba si uvědomují, že toto jejich náhodné setkání pro oba znamená mnohem víc, než by bylo vhodné a než jsou ochotni si přiznat.

režie:
Michael Steinke
 
 
hraje:
Valerie Niehaus (Hanna Bellmannová), Alexander Lutz (Niclas Söderlind), Diana Körner (Lotta Olssonová), Rolf Becker (Jan Olsson), Anja Knauer (Siv Olssonová), Dirk Mierau (Erik Bellmann), Jonathan Beck (Pelle Söderlind), Alana Bock (Elsa Sörmlandová), Gabriele Dossi (Lina), Beatrice Murmann (paní Hellbergová)
 
 
námět:
Christiane Sadlo (stejnojmenná povídka)
 
 
scénář:
Christiane Sadlo
 
 
kamera:
Heinz-Dieter Sasse
 
 
hudba:
Richard Blackford
 
 
výprava-architekt:
Dieter Bächle
 
 
kostýmy:
Birgit Missal
 
 
střih:
Manuela Kempf, Franziska Schmidt-Kärner
 
 
zvuk:
Ulla Kösterke, Christoph Dudek
 
 
vedoucí produkce:
Udo Alter
 
 
masky:
Karin Mohrbutter, Fiona Franke
 
 
asistent režie:
Monika Schopp, Dagmar Zeisberg
 
 
producent:
Ronald Mühlfellner
 
 
překlad:
Ivana Haplová
 
 
vedoucí výroby:
Herbert Häußler
 
 
rekvizity:
Anna Coinberg, Jonas Ewemo, Lotta Fischer
 
 
casting:
Elke Vogt
 
 
ostřič:
Dariusz Brunzel, Oliver Mex
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.