Hotel Babylon (2006) [TV seriál]

Hotel Babylon
82.9 %
 
 
    Žánr: komedie / drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 51 min., 24x51min
„Pod jeho střechou se odehrává vše: lásky, nenávisti, chvíle štěstí i tragédie... Britský seriál ze zákulisí pětihvězdičkového hotelu.“
Každý hotel je svět sám pro sebe. A čím luxusnější, tím víc to platí. Svět, kde všechno funguje. Všechno září. Všechno je, jak má být. Svět, v němž všichni považují za svou prvořadou povinnost a čest starat se o hosty. Zajistit jim příjemný a nerušený pobyt. Splnit každé jejich přání, byť by jejich požadavky byly jakkoli pošetilé, zvláštní či perverzní. Takový je i londýnský pětihvězdičkový hotel Babylon, držitel dvou prestižních michelinských hvězdiček. Hotel, zakládající si na své skvělé, léta budované pověsti, hotel poskytující veškeré luxusní služby, jaké si jen lze představit. Extravagantní koktejly. Prvotřídní kuchyni. Supervelké postele... Je to smrtící kombinace, která má na hosty opojný účinek. Ale nejen na ně. Když se vše daří, jak má, dokážou si tuhle atmosféru vychutnat i jednotliví členové personálu. Od Gina, míchajícího ty úžasné koktejly, přes Jamese, dohlížejícího na kvalitu jídel, Jackie, vládnoucí houfu pokojských až po Annu či Bena za recepčním pultem. A samozřejmě Charlieho, na toho nezapomínejme. Charles Edwards, po generální ředitelce Rebbecce Mitchellové druhý nejdůležitější člověk tohoto malého království. Chlápek, který má za sebou ne zrovna nejčitelnější minulost a který se možná právě proto dokáže na všechno to hemžení kolem sebe podívat pronikavýma, takřka rentgenovýma očima.

Nový čtyřiadvacetidílný seriál BBC je mimořádně zajímavým pohledem do zákulisí pětihvězdičkového hotelu, pokoušejícím se poodhrnout oponu, za niž běžný návštěvník a host nikdy nenahlédne. Přibližuje divákovi nejen systém vedení takovéto instituce, ale i interpersonální vztahy, vzájemné rivality i sympatie, vztahy zaměstnanci versus hosté a podobně. Svěží, živý, aktuální, s přiměřenou dávkou
dramatičnosti, humoru, sentimentu i nenásilného morálního apelu v jednotlivých příbězích, zkrátka seriál, který rozhodně stojí za vidění.

režie:
Keith Boak, Andy Wilson
 
 
hraje:
Dexter Fletcher (Tony Casemore), Emma Pierson (Anna Thornton-Wilton), Martin Marquez (Gino Primirola), Michael Obiora (Ben Trueman), Raymond Coulthard (James Schofield), Max Beesley (Charlie Edwards), Natalie Mendoza (Jackie Clunes), Danira Govich (Tanya Mihajlov), Tamzin Outhwaite (Rebecca Mitchell), Paul Telfer (Luke Marwood), Alexandra Moen (Emily James), Elliot Levey (Mark Mason), Ian Bonar (Dave Wiltshire), Emil Suceska (Ed), Michael Attwell (Derek Crisp), Lee Williams (Jack Harrison), Daniel Lapaine (Ned), Craig Kelly (Pete), James Weber Brown (Dr. Mark Thorne), Alan Davies (Otto Clark), Tony Jayawardena (Jagdeep), Jeremy Sheffield (Adam Price), George Rossi (Lenny), Richard Wallis (Greg), Rachael Stirling (Nina Bailey), Doreen Andrew (postarší žena (3. řada, 2008)), Loo Brealey (Chloe McCourtová (3. řada, 2008)), Sara Markland (matka (3. řada, 2008)), Lucy Pinder (sebe), Amy Nuttall (Melanie Hughesová (4. řada,), Lindsey Strutt (host), Richard O'Bryan (Peter), Darius Campbell (Gennaro Fazio (jako Darius Danesh)), Nick Turner (Nick), Tony Boncza, Shaun Prendergast (Daniel), Oliver Chopping, John Schwab, Chris Moyles (Chris Moyles), Anita Dobson (Amelia Hamiltonová), Caroline Sheen (hašteřivá žena)
 
 
námět:
Imogen Edwards-Jones (kniha "Hotel Babylon")
 
 
scénář:
Sam Vincent
 
 
kamera:
Sean Van Hales
 
 
hudba:
John Lunn, Jim Williams
 
 
výprava-architekt:
Henry Jaworski ((3. řada, 2008))
 
 
střih:
Mike Jones
 
 
zvuk:
Alex Sawyer
 
 
asistent režie:
Nige Watson (první asistent)
 
 
výkonný producent:
Christopher Aird
 
 
casting:
David Martín
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.