Holocaust (1978) [TV seriál]

Holocaust ("Holocaust")
85.8 %
 
 

"Holocaust"

Další název: Holokaust

    Žánr: drama / historický / romantický / válečný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 420 min.
Filmem se prolínají osudy dvou německých rodin z předválečného a válečného Berlína. Erik Dorf se stává přesvědčeným nacistou a jako takový ovlivňuje životy mnoha lidí - mezi jinými i rodinu židovského lékaře Weisse, který kdysi léčil jeho ženu. Otec Weiss je na jeho příkaz deportován do Polska, kde živoří v ghettu. Jeho starší syn Karl je ženatý s árijskou dívkou Inge, která se snaží ochránit zbytek rodiny a bere je do domova svých rodičů. Není to moc platné, její rodiče se s její volbou nikdy nesmířili a vůči Weissovým se chovají více než nepřátelsky. Karl je zatčen a odvezen do koncentračního tábora, jeho mladší bratr Rudi, nadějný fotbalista, utíká ze země a sestra Anna umírá po znásilnění tlupou nacistických výrostků. I matka je nakonec poslána do varšavského ghetta, kde se shledává se svým mužem. Oba tam nacházejí svoji smrt.

Karlova žena Inge uvěří, že svému muži pomůže, bude-li po vůli nacistickému hodnostáři, le tato naděje se ukáže jako lichá. Inge se poté dobrovolně hlásí k transportu do Terezína, kde je Karl umístěn a zaměstnán jako malíř. Po objevení protifašistických obrazů je ale zmučen a poté poslán do Osvětimi. Jediným, komu se z celé rodiny povede přežít, je tak Rudi, ale i na něho čeká mnoho strázní - v Praze se seznámí s židovskou dívkou Helenou, povede se jim dostat se až na Ukrajinu a připojit se tam k partyzánské skupině. Stávají se manžely, ale Helena padne v boji.  Autor: green-tea

režie:
Marvin J. Chomsky
 
 
hraje:
Tom Bell (Adolf Eichmann), Joseph Bottoms (Rudi Weiss), Tovah Feldshuh (Helena Slom), Marius Goring (Heinrich Palitz), Rosemary Harris (Berta Palitz Weiss), Tony Haygarth (Heinz Muller), Michael Moriarty (Erik Dorf), Deborah Norton (Marta Dorf), George Rose (Lowy), Robert Stephens (strýko Kurt Dorf), Meryl Streep (Inga Helms Weiss), Sam Wanamaker (Moses Weiss), David Warner (Reinhard Heydrich), Fritz Weaver (Dr. Josef Weiss), James Woods (Karl Weiss), Sean Arnold (Hoefle), John Collin (Rahm), Peter Vogel (Frey), Klaus Guth (Berald), John Bailey (Hans Frank), Lee Montague (ujo Saša), Ian Holm (Heinrich Himmler), Vera Borek (Naďa), Peter Garell (Juri), Charles Korvin (Dr. Kohn), Michael Beck (Hans Helms), David Daker (Rudolf Hoess), Nikolai Hantoff (sovietsky kapitán), Edward Hardwicke (Biberstein), Nigel Hawthorne (Oldendorf), Cyril Shaps (Weinberg), Bruno Thost (kápo Melnick), Martin Brandt (rabín Karsh), Werner Kreindl (pán Helms), Stephan Paryla (seržant Foltz), Nina Sandt (pani Helms), T. P. McKenna (Blobel), Hans Meyer (Ernst Kaltenbrunner), Irene Prador (Maria Kalova)
 
 
scénář:
Gerald Green
 
 
zvláštní efekty:
Richard Richtsfeld
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.