Ferda Mravenec (1984) [TV seriál]

Ferda Mravenec
66.3 %
 
 

Další název: Ferda a jeho příběhy; Nová dobrodružství Ferda; Ferdy the Ant; Ferdo Mravec

    Žánr: animovaný
    Země: NSR
    Délka: 25 min., 26 dílů
„Na motivy knížek Ondřeje Sekory.“
Ferda mravenec 1+2 Obsahuje:
1. JAK PŘIJEL DO LESA CIRKUS. Na lesní mýtinu přijel cirkus. Brouk Pytlík v něm vystupuje jako vrhač nožů, FERDA se potápí v akváriu a Appetitus se zamiluje do provazolezkyně. 2. O BITVĚ U BÍLÉHO KAMENE. S pomocí krtky Charlyho a vlastní lstí se podaří mravencům pod vedením FERDY zvítězit nad nepřátelskými mravenci.
3. JAK SE FERDA S KAMARÁDY VYDAL HLEDAT POKLAD. FERDA hledá spolu se svými kamarády poklad ve staré zřícenině.
4. JAK SE STALA BERUŠKA KRÁLOVNOU KRÁSY. Beruška vyhraje volbu královny krásy a s tím i cestu na Hawaii. Odtamtud si přiveze ženicha, kterého Pytlík odhalí jako sňatkového podvodníka.

Ferda mravenec 3+4 Obsahuje:
1. NÁVŠTĚVA Z VESMÍRU. Mimozemšťané se pokusí unést FERDU a jeho psíka. Díky chytrosti a lsti malého psíka zmizí nevítaní návštěvníci zase ve vesmíru.
2. O PYTLÍKOVĚ DIVOKÉM SNU. FERDA - alias Doc Sunday zachrání před bandity truhlici se zlatem, vytáhne indiánskému náčelníkovi bolavý zub a pomůže provdat jeho ošklivou dceru.
3. O TAJEMNÉ NEZNÁMÉ LODI. FERDA je unesen dvěma mravenci, převlečenými za mnichy. Tajemná loď ho unese do jeho staré vlasti - mraveniště. 4.
O LYŽOVÁNÍ A VELKÝCH KOUZLECH PAVOUČKA POUTNÍČKA. FERDA se pokouší naučit Berušku lyžovat.

Ferda mravenec 5+6 Obsahuje:
1. O TOM, JAK NASTALA VELKÁ VEDRA. V přírodě vypuklo velké sucho. Při hledání vodního pramene prožijí naši broučci nebezpečná dobrodružství.
2. JAK SE ŠLY PLOTICE KOUPAT. FERDA a jeho přátelé se koupají u starého mlýna, přičemž prožijí nebezpečné dobrodružství.
3. JAK FERDA SLOUŽIL U POTÁPNICE. FERDA a Pytlík se ocitnou v zajetí brouka potápníka, který je přinutí pracovat pod vodou jako potápěči.
4. O VELIKONOČNÍM VAJÍČKU. Z vajíčka, které je určeno pro palačinku, na kterou se všichni těšili, se nečekaně vylíhne kuře. Broučci jsou zklamáni a hledají jeho maminku.

režie:
Jerry Hampeys, Ralph Newman
 
 
scénář:
Liane Novotny, Iva Hercíková
 
 
hudba:
Jiří Strohner, Eugen Strohner
 
 
střih:
Karl Aulitzky
 
 
titulky-česká verze:
Miloš Zajdl (zvuk - AVF Studio Zero)
 
 
dabing:
Marek Eben (Ferda (+zpěv)), Veronika Gajerová (Beruška (+zpěv)), Karel Heřmánek (Brouk Pytlík (+zpěv)), Ota Jirák (hlemýžď Oskar), Jiří Lábus (Faldík), Petr Nárožný (pavouk Arambula), Petr Vacek (pes Čmuchálek), Pavel Zedníček (vypravěč), Inka Šecová (paní Ruměnice), Ondřej Vetchý (cvrček), Radovan Vaculík (Randy), Pavel Šrom (Hrbáč), Jaroslava Kretschmerová (Vanda (+zpěv)), Zbyšek Pantůček (kůň/moucha (+zpěv)), David Suchařípa (více rolí), Lenka Slavíková (zpěv), Kamila Špráchalová (zpěv)
 
 
text písně:
Zbyšek Pantůček
 
 
překlad:
Blanka Juřinová, Zbyšek Pantůček (texty písní)
 
 
režie českého znění:
Jitka Tošilová (AVF Studio Zero 1998)
 
 
české dialogy:
Jitka Tošilová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.