Deník zasloužilé matky (2001) [TV seriál]

Deník zasloužilé matky (Reba)
75.2 %
 
 

Reba

    Žánr: komedie
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 30 min., (124 epizod, 2001 - 2007)
„Reba zjišťuje, že být svobodnou matkou je v dnešní době pěkná nádeničina. Musí se totiž starat nejen o svoje tři děti, ale i o zetě, vnučku, bývalého manžela a jeho neurotickou ženu...“
1. Série
První série tohoto skvělého amerického sitcomu, který u mě nemá konkurenci, se točí hlavně kolem Vana a Chayenne. Rodina se rozpadá, a proto navštěvují rodinnou terapii, kde se hlavní hrdinka Reba (Reba McEntire) se dozvídá, že Brockova (Christopher Rich) milenka Barbra Jean (Melissa Petermann), přezdívaná též B.J., je těhotná a že si ji bude Brock muset vzít. Zároveň se dozvídá, že je těhotná také její nejstarší dcera Chayenne (Joanna Garcia), protože její nejmladší syn Jake (Mitch Holleman) našel v jejím koši těhotenský test.

Nastává rozvodové řízení, při kterém Rebu podporuje kamarádka Lori Ann – bývalá přítelkyně Brocka. Vana (Steve Howey)jeho rodiče vyhodí z domu hned, jakmile se to dozví, a proto se nastěhuje k Rebě, aby mohl dokončit školu.

Reba jim uspořádá svatbu. Barbra Jean ničí život Rebě neustálými návštěvami bez pozvání, ale ta si to kompenzuje urážkami na její účet. Postupem času nastávají Chayenne ranní nevolnosti, tloustne, Van se stává nejlepším fotbalovým hráčem na škole, Chayenne vyhraje soutěž o královnu plesu, Barbra porodí chlapečka Hanryho a Chayenne holčičku Elizabeth, se kterou jí často pomáhá zkušená matka Reba. Ta se stává babičkou na plný úvazek a nastávají další starosti a strasti života.

2. Série
Ve druhé sérii se Reba stará hlavně o svou vnučku Elizabeth, aby si na sebe udělali Chayenne s Vanem trochu času. Kyra se začíná cítit odstrčená, protože si jí nikdo nevšímá. Reba si začíná zvykat na Barbru Jean, která se jí snaží pomáhat s přípravou Jakových narozenin a chce být u každé rodinné akce, protože se cítí být rodinnou. Jake nám pomalu roste. Brock s Barbrou se nastěhují o tři domy dál, čímž Rebu pěkně naštvou, jelikož se těšila, že se odstěhují někam dál a tím pádem by neměla na očích Barbru Jean. Kyra se nakonec rozhodne, že se k nim nastěhuje, aby se o ni alespoň někdo zajímal.

3. Série
Reba je zničená z odchodu Kyry, ale nakonec se s tím smíří a s Kyrou tím naváže lepší, kamarádský vztah. Barbra a Brock se po nastěhování Kyry neustále hádají i kvůli banálním maličkostem. Barbra se snaží neustále vymýšlet nějaká pravidla, kterými by Kyru usměrnila, ale s tím se nechytá. Van si pořídí auto svých snů – Mustanga z roku 1965, za poslední úspory, které se Chayenne měli a tak je na něj Chayenne dost naštvaná, protože se bojí o svoji budoucnost, co se finanční situace týče, ale Reba ji uklidňuje, že se o ně postará. Reba pracuje v zubní ordinaci jako zubní hygienička a Van se dostane do profi týmu. Manželství Brocka a Barbry je v krizi a nakonec ho Barbra vyhodí z domu.

4. Série
Barbra Jean s Brockem navštěvují manželskou poradnu, aby svůj vztah zachránili. Reba si najde muže svých snů – jejich manželského poradce, do kterého se ale Barbra před časem taky zamilovala a pak obviňovala Rebu, že se jí to jen snaží oplatit. Van dostane angažmá v Danveru a tak odcestuje, ale po vážném zranění práce končí a Van se vrací domů. Reba přijde o práci, a tak začne podnikat v realitách, kde s ní nakonec začne spolupracovat i Van po krátké pauze bez práce. Chayenne chodí na VŠ, kde studuje obor stomatologie a Brock pouští zubařskou praxi a začne hrát profesionálně golf, díky němuž rozpadnutý vztah s Barbrou ještě víc zničí.

5. Série
Celá tato řada se točí kolem Rebených a Vanových realit, kdy nakonec spolu začnou i soupeřit. Vanovi narostou dlouhé vlasy a z Chayenne se stává alkoholička. Napřed si Reba myslí, že alkoholik je Van, ale nakonec přijde Chayenne ze sezení a ke všemu se jí přizná. V domě nastává tzv. dům bez alkoholu, aby všichni mohli Chayenne podpořit, ale všichni chodí tajně pít do domu Barbry. V této sérii se Kyra objeví pouze dvakrát.

6. Série
Barbra Jean má novou kariéru jako rosnička v televizi, kterou diváci milují kvůli její kontroverznosti. Brock se vrací k zubařské praxi, aby si udobřil Barbru, Jake půjde na střední školu. Van a Chayenne si koupí svůj první dům, aby se osamostatnili, který ale stihnout v mžiku podpálit a tak se vrací zpět k Rebě, která z toho má obrovskou radost, protože by si prý nedokázala představit život bez nich. Vztah Barbry a Brocka je zachráněn, stěhují se do Las Vegas, kde Barbra dostala pracovní nabídku, Chayenne čeká druhé dítě, Vanovi i Rebě se v realitách daří a Kyra se chystá na univerzitu, na kterou původně ani nechtěla jít, a tak se vrací na nějaký čas domů. Série je uzavřena větou: ,,Všechno jsme přežili, protože jsme bojovníci!!!"
Reba bohužel zůstává sama.  Autor: Pixel116

režie:
Will Mackenzie ((62 epizod, 2002-2007)), Gail Mancuso ((7 epizod, 2001-2003)), Christopher Rich ((6 epizod, 2003-2006)), Amanda Bearse ((5 epizod, 2001-2002)), Robbie Countryman ((12 epizod, 2004-2007)), Leonard R. Garner ((4 epizody, 2001-2003)), Jack Kenny ((4 epizody, 2002-2006)), Ellen Gittelsohn ((4 epizody, 2002-2003)), Gary Shimokawa ((3 epizody, 2001))
 
 
hraje:
Reba McEntire (Reba Nell McKinney-Hart), Christopher Rich (Brock Enroll Hart), Joanna Garcia (Cheyenne Hart-Montgomery (124 epizod, 2001-2007)), Steve Howey (Van Montgomery (99 epizod, 2001-2007)), Scarlett Pomers (Kyra Eleanor Hart), Mitch Holleman (Jacob "Jake" Mitchell Hart), Melissa Peterman (Barbra Jean Booker Hart (90 epizod, 2001-2007)), Park Overall (Lori Ann (7 epizod, 2001-2002)), Dolly Parton (Dolly Majorsová), Julia Campbell (Caroline), Kelly Clarkson (Kelly), Sarah Shahi (Bridget/Kate), Jason Strickland, Nat Faxon, Alena LeBerger (Elizabeth Montgomery (2002 - 2005)), Gabrielle LeBerger (Elizabeth Montgomery (2002 - 2005)), Marisa Theodore, Mark Thompson
 
 
scénář:
Allison M. Gibson ((66 epizod, 2001-2004)), Matt Berry ((14 epizod, 2002-2007)), Patricia Carr ((11 epizod, 2001-2004)), Lara Runnels ((11 epizod, 2001-2004)), Pat Bullard ((10 epizod, 2002-2007)), Chris Atwood ((9 epizod, 2002-2007)), Kevin Abbott ((8 epizod, 2002-2006)), Chris Case ((8 epizod, 2002-2004))
 
 
kamera:
Bryan Hays
 
 
hudba:
Jonathan Wolff, Tree Adams, Steve Dorff
 
 
výprava-architekt:
Colin D. Irwin
 
 
střih:
Andy Zall
 
 
dabing:
Zuzana Hykyšová (Barbra Jean), Valerie Zawadská (Reba), Pavel Šrom (Brok), Nikola Votočková (Cheyenee), Jiří Köhler (Jake), Rozita Erbanová (Kyra)
 
 
dramaturgie:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
výkonný producent:
Michael Hanel, Mindy Schultheis, Allison M. Gibson
 
 
producent:
Patricia Carr, Lara Runnels
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.