Deník doktorky (2008) [TV seriál]

Deník doktorky (Doctor's Diary – Männer sind die beste Medizin)
84.2 %
 
 

Doctor's Diary – Männer sind die beste Medizin

    Žánr: komedie / romantický
    Země: Spolková republika Německo
    Délka: 45 min., 16 epizod
„Mladá lékařka s nadhledem ve stylu Bridget Jonesové poznává, že muži jsou ta nejlepší medicína.“
Seriál mapující citové a kariérní trampoty mladé doktorky úspěšně spojuje dva divácky atraktivní koncepty. Na jedné straně využívá prostředí nemocnice s jeho dramatickými situacemi a spletitými vztahy ve stylu populárních sérií typu Pohotovost a kombinuje je s postupy slavné romantické komedie Deník Bridget Jonesové. Hlavní hrdinka německého seriálu Dr. Grétka Haaseová tedy s nadhledem své britské předchůdkyně glosuje vlastní citovou rozkolísanost, slabost pro sladkosti a především touhu po šarmantních kolezích v zaměstnání. Ocitá se totiž v milostném trojúhelníku mezi sebestředným, ale neodolatelným sukničkářem z chirurgie primářem Marcem Meierem a vnímavým šarmantním gynekologem Mehdim Kaanem. Současně musí Grétka na novém pracovišti, které vede její otec, prokázat své profesní schopnosti a ukázat, že není žádné protekční dítko, nýbrž cílevědomá a samostatná žena. Do toho musí řešit rozbouřenou situaci doma ve vztahu svých rodičů, který se postupem času ukazuje jako méně idylický než se zdá. Nemluvě o tom, že by její přehnaně starostlivá matka Grétku mnohem radši viděla ne v lékařském plášti, nýbrž ve svatebních šatech. Seriál Deník Doktorky se v Německu stal diváckým hitem a v roce 2008 získal Německou televizní cenu pro nejlepší seriál. Grétku, která svou nerozhodnost a své propadání citům dokáže brát s nadhledem, bravurně ztvárnila německá herečka Diana Amftová, která proslula svou rolí jedné z ústředních dívek v teenagerské komedii Holky to chtějí taky a následně se stala hvězdou komediálního seriálu Maja.

Mladá doktorka Grétka Haasová několik dní před svatbou zjistí, že ji její snoubenec a kolega podvádí se sestřičkou. Sny o svatbě se rozplynou, ale sotva Grétka rozvířené emoce zkrotí bezpečným anestetikem, čokoládou, zjistí, že jí nabytá svoboda vyhovuje a zaměří se na svou kariéru. Nastupuje jako chirurg do nemocnice vedené jejím otcem, kde potkává vnímavého a šarmantního gynekologa Mehdiho Kaana, ale také sebestředného sukničkáře Meiera, kterého zná již z dob dospívání. Bohužel se od doby, kdy si ji zle dobíral kvůli jejím rovnátkům a nadváze, nezměnil, a nyní je to její přímý nadřízený. Již v den nástupu dostane Grétka několik příležitostí prokázat své profesní schopnosti, ale také svou citovou rozháranost, která ji přivede do řady komických situací.

režie:
Sophie Allet-Coche, Oliver Schmitz, Franziska Meyer Price, Christian Ditter
 
 
hraje:
Diana Amft (doktorka Margarethe 'Gretchen' Haaseová), Peter Prager (profesor doktor Franz Haase), Ursela Monn ( Bärbel Haaseová), Florian David Fitz (doktor Marc Meier ), Annette Strasser (Sabine Vöglerová), Laura Osswald (Gabi Kragenowová), Kai Schumann (doktor Mehdi Kaan), Zsa Zsa Inci Bürkle (Gretchen Haaseová), Julia Koschitz (doktor Maria Hassmannová), Adele Neuhauser (Elke Fisherová), Fabian Oscar Wien (Jochen Haase), Elyas M'Barek (doktor Maurice Knechtlsdorfe), Steffen Groth (Alexis von Buren), Bo Hansen (Gordon Tolkien), Chantal Hourticolon (Lilly Kaanová), Paula Schramm (Lissi von Burenová), Bärbel Schleker (paní Nettelsbacherová), Hannah Schröder (Anna Kaanová), Cristina do Rego (sestra Ingeborg), Tessa Hart (sestra)
 
 
scénář:
Bora Dagtekin, Vivien Hoppe, Antonia Rothe
 
 
kamera:
Bernhard Jasper, Meinolf Schmitz, Christoph Chassée, Christian Rein, Eckhard Jansen
 
 
hudba:
Biber Gullatz, Andreas Schäfer
 
 
střih:
Günter Schultens, Regina Bärtschi, Knut Hake, Cornelie Strecker
 
 
zvuk:
Axel Behrens
 
 
dabing:
Kristina Jelínková (doktorka Margarethe 'Gretchen' Haaseová), Ladislav Županič (profesor doktor Franz Haase), Alena Procházková (Bärbel Haaseová), Josef Pejchal (doktor Marc Meier), Dalibor Gondík (doktor Mehdi Kaan)
 
 
masky:
Jil La Monaca Broidy
 
 
asistent režie:
Roman Brandt
 
 
výprava:
Monika Nix, Thilo Mengler
 
 
výkonný producent:
Steffi Ackermann, Uwe Urbas
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.