Den Triffidů (1981) [TV seriál]

Den Triffidů (The Day of the Triffids)
81.1 %
 
 

The Day of the Triffids

Další název: Den Trifidů

    Žánr: thriller / dobrodružný / sci-fi
    Země: Velká Británie
    Délka: 26 min., (6 epizod)
Seriál podle knižní předlohy klasické sci-fi od Johna Wyndhama.
Hlavním hrdinou je vědec Bill Masen, který pracuje jako pozorovatel Triffidů. Triffidi jsou rostliny, které lidé vyšlechtili pro získávání oleje k různým účelům. Tyto rostliny mají však další prvky. Jsou člověku velice nebezpečné. Mají žahadla a dokáží chodit. Živí se hnijícím masem. Triffidi se proto pěstují na specializovaných uzavřených farmách.
Hlavní hrdina je po kontaktu s jedním z Triffidů hospitalizován v místní nemocnici. Po poranění očí podstupuje operaci. Vrátí se mu zrak nebo ne. Na to čeká do druhého dne. Tímto momentem celý seriál začíná.
Bill Masen leží v nemocnici a čeká na sundání obvazů. Ale nikdo nepřichází. Kde jsou všichni? Nemůže se dovolat pomoci. Po několika peripetiích se mu podaří sundat si obvazy a radostně konstatuje, že jeho zrak není poškozen. To, že je jedním z mála lidí na světě, který vidí, zjistí v následujících událostech.
Příčinou oslepnutí drtivé většiny populace je záření komety, která prolétla okolo Země. Boj lidí o přežití, nejen s nebezpečnými a množícími se Triffidy, začíná.
Tento seriál je nejvěrnějším zpracováním původní předlohy.  Autor: hvezdyn

režie:
Ken Hannam
 
 
hraje:
John Duttine (Bill Masen), Emma Relph (Jo Payton), Maurice Colbourne (Jack Coker), Jonathan Newth (Dr. Soames), Bernie Searle (útočící na auto), John Hollis (Alf), Cleo Sylvestre (Sestra Barbara), John Benfield (Ted), Chris Gannon (pacient), Robert Robinson (Palanguez), David Swift (Michael Beadley), Denis DeMarne (Major Anderson), Eva Griffiths (teenagerka), Ian Halliburton (Grant), Stephen Yardley (John), Andrea Miller (Dr. Vorless), Gary Olsen (zrzek Torrence), Christina Schofield (Shirley), W. Morgan Sheppard (Billův otec), Caroline Fabbri (Tina), Perlita Neilson (Miss Durant), Jon Rumney (Hotelový manažer), Max Faulkner (útočník na Joys), Edmund Pegge (Walter), Donald Pelmear (univerzitní hlídač)
 
 
námět:
John Wyndham
 
 
scénář:
Douglas Livingstone
 
 
hudba:
Christopher Gunning
 
 
výprava-architekt:
Victor Meredith
 
 
kostýmy:
Rita Reekie
 
 
mluví:
Alexander Keith (hlasatel zpráv)
 
 
zvláštní efekty:
Steve Drevett
 
 
producent:
David Maloney
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.