Příběh jednoho života (1996) [TV film]

Příběh jednoho života (Full Circle)
67.9 %
 
 

Full Circle

Další název: Danielle Steelová: Uzavretý kruh (SK); Danielle Steel - Příběh jednoho života

    Žánr: romantický / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 96 min.
„Tragické události, které navždy změnily život mladé ženy...“
Tana vzpomíná na své dětství, na matčinu výchovu. Táta zahynul ve Vietnamu před jejím narozením. Byla „dítě z lepší rodiny“, takže musela chodit na klavír, balet a podobně. Byla jedinou radostí matčina života. Úpěnlivě toužila, aby se dcera dobře provdala a měla rodinu. Tanu to dost poznamenalo.

Nyní Tana končí střední školu. Pozná spolužáka Harryho, který jí změní život. Máma dceru přinutí, aby šla na večírek, který pořádá Bill, syn jejího šéfa a milence v jedné osobě. Když ji na party Bill znásilní, máma, místo aby se dcery zastala a byla jí oporou, jí přičítá díl viny. Navíc žádá, aby o události nikdy s nikým nemluvila. Vztah mezi matkou a dcerou je narušen na dlouhá léta. Incident naruší i vztah s Harrym, protože dívka pociťuje odpor k mužům, ale není to schopna Harrymu vysvětlit. Žádá, aby byli pouze kamarádi, což Harry považuje za zradu. Oba studují na vysoké. Po promoci se Tana stane zástupkyní prokurátora v San Francisku a za půl roku nastoupí ve stejném městě u prestižní právnické firmy i Harry. Scházejí se, jsou dobří kamarádi. Tana se jednoho dne stane svědkem, jak se Harry zastane staré paní, které zloděj ukradl kabelku. I toho, jak se jeho hrdinství změní v tragédii. Zloděj totiž Harryho postřelí, poraní mu páteř a Harry zůstane trvale upoután na invalidní vozík. V nemocnici se Tana setká s Harryho otcem. Zamilují se do sebe, ale jejich vztah nemá budoucnost, protože ani jeden nechce Harrymu ublížit. Oba jsou však v době hospitalizace Harryho oporou. Díky Taně syn najde znovu cestu k otci, kterého neprávem vinil z matčiny smrti, a otec si uvědomí chyby, kterých se ve vztahu k synovi dopustil. Harry překoná první beznaděj a po propuštění z nemocnice se snaží žít normálním životem. Postupně se vyrovná i s tím, že Tana odmítne jeho nabídku k sňatku s odůvodněním, že ho má ráda, ale nemiluje ho.

ana naváže poměr s kolegou Druem, který žije odloučeně od své ženy a sedmileté dcerky. Harry se ožení s Aviril, zdravotní sestrou, která o něho v nemocnici pečovala, a narodí se jim syn.

Na svatbě matky, která si po dvaceti letech čekání bere svého milence Arthura, Tanu doprovází Harry. Tana se tam potká s Arthurovým synem Billem, kterému se teď jako zralá a rozhodná žena nebojí postavit. Rovněž touží založit rodinu, ale Dru se rozvést nechce. Tana náhodou odhalí, že je jí Drue nevěrný s manželkou, což se snaží vysvětlit tím, že miluje obě. Vztah ukončí.

Harryho stav se zhorší, Tana mu zase stojí po boku jako věrná přítelkyně a je psychickou oporou pro Aviril. Na Harryho pohřbu potká po dlouhé době jeho otce a dozví se, že se bude ženit...

Zdroj: FTV Prima

režie:
Bethany Rooney
 
 
hraje:
Teri Polo (Tana Roberts), Reed Diamond (Harry Winslow), Erika Slezak (Jean Roberts), Eric Lutes (Drew Lands), Allison Smith (Averill Winslow), Nicolas Coster (role neurčena), James Read (Carter), Corbin Bernsen (Harrison Winslow), Mark Kiely (Yael McBee), Starletta DuPois (Miriam Blake), Alice Carter (Lindsey), Robert Curtis Brown (chirurg), Rod Biermann (Billy)
 
 
námět:
Danielle Steel (román)
 
 
scénář:
Karol Ann Hoeffner
 
 
kamera:
Thomas Del Ruth
 
 
hudba:
Lee Holdridge
 
 
střih:
Janet Bartels-Vandagriff
 
 
výprava:
James J. Agazzi
 
 
výkonný producent:
Douglas S. Cramer
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.