Její příležitost (1971) [TV epizoda]

Její příležitost (Lady in Waiting)
72.7 %
 
 

Lady in Waiting

Další název: Columbo - Schritte aus dem Schatten

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 73 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Muž spí a kolem se plíží stín. Je to jeho sestra Beth a provede nějakou machinaci s jeho klíči.

On jí druhý den vyčítá muže Petera Hamiltona, se kterým Beth chodí a dost se pohádají. Beth naplánuje bratrovraždu, a i když jí to nevyjde přesně podle plánu, přece jen bratra odpráskne. U soudu je smrt posouzena jako nešťastná náhoda a Beth má volné pole. Ta se chopí příležitosti a stane se z ní namyšlená madam.

Columbovi se nezdá spousta věcí. Tráva na botách, otisk klíče v květináči a naposledy i žárovka. Beth se sice ze všeho vykroutí, ale nepočítá se zradou. Columbo se totiž spojí s Peterem a ten si vzpomene, jak to tehdy doopravdy bylo, když sem přišel v okamžiku vraždy.  Autor: Pitryx

režie:
Norman Lloyd
 
 
hraje:
Peter Falk (poručík Columbo), Susan Clark (Beth Chadwicková), Richard Anderson (Bryce Chadwick), Leslie Nielsen (Peter Hamilton), Jessie Royce Landis (pani Chadwicková), Joel Fluellen (Charles), Richard Bull (druhý detektiv), Garry Walberg (první detektiv), Barbara Rhoades (hosteska), Jon Lormer (vyslýchající úředník), Frank Baxter (Fred), Fred Draper (řidiř taxi), Frances E. Nealy (Hilda), Marcia Wallace (žena u soudu), Clark Ross, Susan Barrister (servírka)
 
 
scénář:
Steven Bochco, Richard Levinson, William Link, Ted Leighton (autor příběhu), Barney Slater (autor příběhu)
 
 
kamera:
Russell Metty
 
 
hudba:
Billy Goldenberg, Henry Mancini
 
 
kostýmy:
Burton Miller
 
 
střih:
Edward M. Abroms
 
 
zvuk:
David H. Moriarty
 
 
dabing:
Petr Haničinec (poručík Columbo), Nina Jiránková (Beth Chadwicková (1. dabing)), Nelly Gaierová (pani Chadwicková (1. dabing)), Zdeněk Ornest (Bryce Chadwick (1. dabing)), Josef Langmiler (Peter Hamilton (1. dabing)), Zdeněk Jelínek (Charles (1. dabing)), Jan Teplý (druhý detektiv (1. dabing)), Ilona Svobodová (Beth Chadwicková (2. dabing)), Pavel Šrom (Peter Hamilton (2. dabing)), Eva Klepáčová (pani Chadwicková (2. dabing)), Miroslav Středa ((2. dabing)), Ivan Trojan ((2. dabing))
 
 
výprava:
Archie J. Bacon, Richard Friedman
 
 
výkonný producent:
Richard Levinson
 
 
producent:
Everett Chambers, William Link
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.