Obrácený negativ (1974) [TV epizoda]

Obrácený negativ (Negative Reaction)
78.4 %
 
 

Negative Reaction

Další název: Columbo - Momentaufnahme für die Ewigkeit

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 73 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
POZOR SPOILER

Paul Galesko je zkušený fotograf. Jeho žena je nejhorší semetrika, jakou kdy tato země nosila, a jen mu „pije krev“. Proto ji vyveze na ranč, kde ji sváže a zastřelí. Pořídí její fotku s hodinami a jede domů. Cestou volá své pomocnici, že na výlet pojedou a že o tom s manželkou mluvil. Prý to prohlásila za dobrý nápad. Je šťastná a ptá se, zda stačí vyřízení pasu odpoledne. Následně Paul doma dělá, jako by jeho žena byla unesená. Vyláká na autovrakoviště svého placeného komplice, u něj doma vše narafičí tak, aby byl brán jako únosce, a pak jej zastřelí. Pro jistotu postřelí i sám sebe.

Policie postupuje, jak má, ale Columbovi se hned něco nezdá. Pátrá všude, dokonce se ocitne v útulku, kde hledá jednoho svědka. Zde dostane i polévku.

Další drobnosti, které nesedí, sděluje postupně Columbo Galeskovi. Dokonce si pořídí fotografický aparát, aby si ujasnil, co je to obrácený negativ.

Nakonec si pozve podezřelého k sobě a zde mu předloží svůj náhled na věc.  Autor: Pitryx

režie:
Alf Kjellin
 
 
hraje:
Peter Falk (Poručík Columbo), Dick Van Dyke (Paul Galesko), Don Gordon (Alvin Deschler), Larry Storch (Mr. Weekly), Antoinette Bower (Frances Galesko), Joyce Van Patten (sestra Mercy), David Sheiner (Ray), Michael Strong (Seržant Hoffman), JoAnna Cameron (Lorna McGrath), Vito Scotti (Thomas Dolan), Alice Backes (Mrs. Moyland), Harvey Gold (Harry Lewis), Bill Zuckert (Kapitán Sampson), Adrian Ricard (DMV prodavač), Thom Carney (manažer), Tom Signorelli (doktor), John Ashton (Calvin MacGruder), Irene Tedrow (pani Charleswortová), Norman Stevans (řidič)
 
 
scénář:
Peter S. Fischer, Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
William Cronjager
 
 
hudba:
Bernardo Segall
 
 
střih:
Ronald LaVine
 
 
dabing:
Petr Haničinec (poručík Columbo (1. dabing))
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.