Vrabec v hrsti (1992) [TV epizoda]

Vrabec v hrsti (A Bird in the Hand ...)
72.6 %
 
 

A Bird in the Hand ...

Další název: Columbo - Ein Spatz in der Hand

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
Harold McCain je vášnivým hazardním hráčem a věčným poraženým. Do Las Vegas již nemůže ani páchnout, neboť by s největší pravděpodobností měl co dočinění se svým největším věřitelem panem Hackerem. Jako nejlepší řešení Haroldových finančních problémů se zdá být strýc Big Fred.
Nemůže od něj sice dostat žádné peníze, ale zato jej může nechat bydlet ve svém letním sídle utopeném kdesi v lesích. Velkou radost z toho má i Dolores, manželka Big Freda, která s Haroldem již delší dobu udržuje intimní poměr. A brzy přijde i na plány, jak nepohodlného strýce odklidit z cesty.
Ještě než však Harold odpálí bombu uloženou v Rolls Roycu zámožného příbuzného, je strýc při ranním joggingu přejet autem a smrtelně zraněn. Harold si na tikající dáreček se zděšením vzpomene až ve chvíli, kdy se vozem již intenzivně zabývá poručík Columbo.

režie:
Vincent McEveety
 
 
hraje:
Peter Falk (Poručík Columbo), Tyne Daly (Dolores), Greg Evigan (Harold McCain), Frank McRae (poručík Robertson), Don S. Davis (Bertie), Leon Singer (Fernando), Michael Gregory (pan Hacker), Steve Forrest (Fred), Stephen Liska (majitel kasína), Carol Swarbrick (číšnice v kasínu), Ed McCready (Ed), Joel Beeson (Clyde)
 
 
kamera:
George Koblasa, Bill Parker
 
 
hudba:
Dick DeBenedictis
 
 
kostýmy:
Jacqueline Saint Anne
 
 
střih:
Bill Parker
 
 
zvuk:
Thomas E. Allen
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (poručík Columbo), Daniela Bartáková (Dolores), Otakar Brousek (Harold McCain), Vladimír Brabec (Fred), Ota Jirák (Bertie), Daniel Rous (Clyde), Karel Richter, Jana Boušková, Jiří Knot (Ed), Jiří Plachý (pan Hacker), Martin Kolár, Tereza Chudobová, Jiří Havel, Jan Sedliský, Martin Zahálka, Jana Hermachová, Tomáš Juřička (poručík Robertson), Ivan Trojan
 
 
masky:
Paula Griffin
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.