Columbo na univerzitě (1990) [TV epizoda]

Columbo na univerzitě (Columbo Goes to College)
77.1 %
 
 

Columbo Goes to College

Další název: Columbo - Luzifers Schüler

    Žánr: krimi
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 90 min.
„Peter Falk ve zmačkaném baloňáku, s věčně nedokouřeným doutníkem, ve své nejslavnější roli samotářského a svérázného detektiva.“
Cooper Redman a Justin Rowe studují u věhlasného kriminologa profesora Ruska. Ten se dozví, že oba jeho studenti ukradli zkušební doklady a chce se postarat o jejich vyloučení ze školy. Justin se učitele snaží přemluvit ke schůzce se svým vlivným otcem.
O několik dní později má na univerzitě přednášku i poručík Columbo. Zdá se, že jeho přednes měl u studentů úspěch a ti jej doprovázejí až na parkoviště. Cestou narazí na mrtvolu profesora Ruska. Cooper a Justin nabídnou inspektorovi pomoc při vyšetřování. Ten souhlasí a ihned se pouští po stopě.
Brzy vyjde najevo, že profesor Rusk měl intimní vztah s ženou univerzitního trenéra basketbalu. Dokonce s ní strávil předešlou noc. Mimoto Rusk vedl vyšetřování v jistém bankovním resortu. Chtěl jej někdo umlčet? Všechny domněnky se však dříve nebo později ukážou jako liché.
Poručík Columbo začíná být zoufalý, ale do vyšetřování zasáhne náhoda. Po rekonstrukci případu se podaří nabourat několik do té doby neprůstřelných alibi.

režie:
E.W. Swackhamer
 
 
hraje:
Peter Falk (Poručík Columbo), Stephen Caffrey (Justin Rowe), Gary Hershberger (Cooper Redman), James Sutorius (Profesor D.E. Rusk), William Lucking (Dominic Doyle), Katherine Cannon (June Clark), Alan Fudge (pan Redman), Maree Cheatham (Roweová), Bridget Hanley (Paní Rusková), Jim Antonio (Joe Doyle), Steven Gilborn (George), Guy Stockwell (majitel klubu), Troy Shire (Cary), Larry McCormick (zpravodaj), Noel Conlon (detektiv), David Cowgill (člen posádky), Robert Culp (Jordan Rowe)
 
 
námět:
Jeffrey Bloom
 
 
scénář:
Jeffrey Bloom, Frederick King Keller, Richard Levinson, William Link
 
 
kamera:
George Koblasa
 
 
hudba:
James Di Pasquale
 
 
střih:
Bill Parker
 
 
dabing:
Dalimil Klapka (poručík Columbo), Michal Jagelka (Justin Rowe), Saša Rašilov (Cooper Redman), Ivan Gübel (profesor D.E. Rusk), Vladimír Brabec (Jordan Rowe), Tomáš Juřička (Dominic Doyle), Jaroslav Kaňkovský (Joe Doyle), Miluše Šplechtová (June Clarková), Ota Jirák (pan Redman), Dana Syslová (pani Rusková), Hana Talpová (Roweová), Martin Kolár (Malloy), Dana Černá (Sara), Petr Burian (Sachs), Daniel Rous (detektiv Mike), Jiří Knot (děkan), Filip Švarc (Todd), Jiří Havel, Karel Richter, Martin Zahálka, Jan Sedliský, Daniela Bartáková, Helena Brabcová, Jana Hermachová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.