Věc, jež nejvíce miluješ (2011) [TV epizoda]

Věc, jež nejvíce miluješ (The Thing You Love Most)
86.7 %
 
 

The Thing You Love Most

    Žánr: dobrodružný / fantasy / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 42 min.
Hodiny na věži, jejichž ručičky se mnoho let nepohnuly, začaly znovu odměřovat čas.
A to je znamení pro Henryho (Jared Gilmore), že udělal dobře, když do Storybrooku přivedl svou biologickou matku Emmu Swan (Jennifer Morrison). Kdo s tím však není srozuměn, je jeho adoptivní matka, starostka města Regina Mills, která se Emmu snaží přesvědčit, aby odjela.
V pohádkové linii příběhu zjistíme, kde Zlá královna (Lana Parrilla), získala svou Temnou kletbu, která všechny pohádkové bytosti připravila o jejich šťastné konce a jak musela pro její správné užití zabít to co nejvíc miluje-svého toce.
Henry se ve Storybrooku snaží přesvědčit Emmu, že jeho adoptivní matka je Zlá královna, která všechny zaklela Temnou kletbou a poví jí o plánu s názvem Operace Kobra, která jim pomůže kletbu zlomit. Jedinou šancí na úspěch je právě Emma, která má být dcerou Sněhurky a prince Krasoně a povedlo se jí utéct z pohádkového světa a normálně vyrůst mimo kletbu.
Emma se poté blíže seznámí s Henryho učitelkou, Mary Margaret (Ginnifer Goodwinn), kterou dle pohádky z knížky, Henry určí jako Sněhurku. Od Reginy ví, že Henry chodí k psychoterapeutovi Archiemu (Raphael Sbarge) a dostane od něj složku se záznamy jejich sezení. Jakmile odejde, Archie volá starostce Regině a řekne ji o Emmině návštěvě.
Zanedlouho jí na dveře pokoje penzionu klepe šerif Graham (Jamie Dornan) a obviní jí z krádeže Henryho složky v Archieho ordinaci. Naštěstí Henry přesvědčí svoji učitelku Mary Margaret, aby za Emmu složila kauci. Ta to udělá a Emma se pomstí starostce tím, že podřeže její oblíbenou jabloň. Zařídí její vystěhování z penzionu, ale když jí odmítne šerif Graham znovu zatknout za zničení stromu, dle jeho rady si uvědomí, že by jejich spory nejvíce odnesl Henry, u kterého si snaží vybudovat důvěru. Zavolá proto Emmu do své kanceláře, jenže Henry uslyší jejich rozhovor, kdy Emma sděluje starostce, že Henrymu nevěří jeho pohádku o tom, že je každý ve městě zakletá pohádková postava a označí ho za blázna. Vše však byl plán starostky, která moc dobře věděla, že Henry přijde za ní do kanceláře.
Zklamaná Emma se rozhodne vrátit zpátky do Bostonu, ale ještě předtím se chce rozloučit s Mary Margaret. Ta jí přesvědčí, že to, že chce odjet, je v podstatě proto, že jí na Henrym záleží a proto by měla zůstat. Emma vyhledá Henryho u Archieho Hoopera a přesvědčí ho, že to co vlastně Regině říkala, bylo součástí plánu Operace Kobra, aby si Zlá královna myslela, že Henrymu nevěří jeho pohádku. Henry jí uvěří a je rád, že Emma zůstává. Mezitím Reginu navštíví pan Gold (Robert Carlyle) a sdělí jí, že viděl Henryho s Emmou spolu na procházce městem. Regina zuří a pan Gold ji ještě více popíchne, když Regině nechce říct, co je vlastně Emma Swanová, pravá Henryho matka, zač.  Autor: Frolíček

režie:
Greg Beeman
 
 
hraje:
Ginnifer Goodwin (Sněhurka / Mary Margaret Blanchard), Jennifer Morrison (Emma Swan), Lana Parrilla (Zlá královna / Regina Mills), Jared Gilmore (Henry Mills), Raphael Sbarge (Jiminy Cricket / Archie Hopper), Jamie Dornan (Graham), Robert Carlyle (Rampelník / Gold), Kristin Bauer van Straten (Zloba), Giancarlo Esposito (Kouzelné zrcadlo / Sidney Glass), Tony Perez (Henry), Beverley Elliott (babička), Meghan Ory (Ruby Lucas), Patti Allan (Slepá čarodějnice), David-Paul Grove (Prófa), Lee Arenberg (Rejpal / Leroy), Mike Coleman (Štístko), Faustino Di Bauda (Dřímal), Jeffrey Kaiser (Šmudla), Gabe Khouth (Kejchal), Mig Macario (Stydlín)
 
 
námět:
Edward Kitsis, Adam Horowitz
 
 
scénář:
Adam Horowitz, Edward Kitsis
 
 
kamera:
Stephen Jackson
 
 
hudba:
Mark Isham
 
 
kostýmy:
Eduardo Castro
 
 
zvláštní efekty:
Andrew Orloff
 
 
koproducent:
Brian Wankum, Andrew Chambliss, Ian B. Goldberg
 
 
masky:
Christopher Mark Pinhey
 
 
asistent režie:
Rob Duncan
 
 
umělecká spolupráce:
Michael N. Wong
 
 
spolupráce:
Daniel T. Thomsen
 
 
výprava:
Michael Joy
 
 
výkonný producent:
Adam Horowitz, Edward Kitsis
 
 
producent:
Kathy Gilroy-Sereda, Samantha Thomas
 
 
casting:
Veronica Collins, Corinne Clark, Jennifer Page
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.