Borgiové (1977) [TV seriál]

Borgiové (Les Borgia  ou le sang doré)
78.2 %
 
 

Les Borgia ou le sang doré

    Žánr: historický / drama
    Země: Francie
    Délka: 70 min., třídílný
„Řím, 1492. Kardinál Rodrigo Borgia usedá na papežský trůn...“
Cesta rodu Borgiů k moci a ovládnutí církve i celé Itálie. Otec Borgia je zvolen pomocí zákulisních dohod papežem a začne tak upevňovat moc Borgiů, a to i pomocí svých potomků různými sňatky s nejmocnějšími italskými rody, své syny jmenuje kardinály. Kdo se jim postaví do cesty, je násilne odstraněn. Jeden ze synů, Cesare Borgia, však nechce jít církevní dráhou, kterou mu zvolil jeho otec.

Okolnosti donutí papeže, aby Cesare Borgiu odvolal z kardinálského postu a jmenoval jej vévodou, v této roli pak krutě a nesmlouvavě odstraňuje všechny nepřátelé.

Ti však pomocí intrik otráví papeže a zatknou Cesare Borgiu. Nový papež nemilosrdně čistí církev od vlivu tohoto rodu. Cesare Borgiovi se podaří z vězení utéct a žije v ústraní, najatí zabijáci nového papeže jej vlákají do léčky a usmrtí.

Celým filmem se také táhne život nejznámější z Borgiů Lukrécie a zajímavě vykresluje její roli v tomto příběhu. Pokud máte rádi historické filmy, velice doporučuji.  Autor: beretap

režie:
Alain Dhenault
 
 
hraje:
Jean-Claude Bouillon (Cesare Borgia), Maureen Kerwin (Lucrézia), Maurice Vaudaux (Michelotto), Julien Guiomar (Alexandre Borgia), Elisabeth Margoni (Sancia Borgia), Francoise Giret (Laetizia), Hervé Bellon (Alfonso d´Aragon), Gérard Berner (Macchiaveli), Henri Serre (Leonardo Da Vinci), George Ser (Karel VIII.), André Dumas (Ludvík XII.)
 
 
námět:
Francoise Sagan
 
 
scénář:
Jacques Quoirez
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.