Arsenal (1996) [TV seriál]

Arsenal
20 %
 
 
    Žánr: dokument
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 53 min., 4 x 53 min
Série obsahuje čtyři dynamické epizody, které se věnují vývoji pozemních vojenských sil, od proher a úspěchů minulosti po špičkové vybavení a složky působící v srdci dnešního mechanizovaného válečného pole.

První epizoda (Valící se síla) ukazuje organizaci dnešní armády a nejefektivnější využití její síly. Vývoj způsobu vedení boje od počátků z I. světové války přes období nástupu „věku tanků“ během II. světové války po organizaci moderního válečného pole.

Druhá epizoda (Těžká zbroj) je zaměřena na vývoj bitevních tanků od nejrannějších počátků k nejnovějším modelům, jako je britský Challenger, francouzský Le Clerc, německý Leopard a americký Abrams. Vývoj stále modernějších tanků sebou přináší i prudký vývoj protitankové munice a rozvoj obranné tankové technologie.

Třetí epizoda (Okřídlená kavalérie) představuje, že mobilita a schopnost rychle přesunout armádní jednotky do žádané destinace je jedním z nejpodstatnějších úkolů vedení moderní války. Historie a vývoj tradiční kavalerie ukazuje, že nejde jen o přepravu bojových jednotek na místo určení, ale kavalerie se stala vlastní útočnou silou se schopností zapojit se do boje s nepřítelem za použití celé škály zbraní.

Čtvrtá epizoda (Souboj v poušti) poskytuje detailní informace o nových zbraňových systémech, které se utkávají v konkurenci o dobytí trhů Středního Východu. Oblast Středního Východu a její neustálý politický neklid se stala nenasytným odbytištěm všech zbraňových systémů. Seznámíme se s mohutnou vojenskou silou jakou představují obrněná vozidla, výkonný bitevní tank T-90, vzdušné obranné systémy například 2S6 Tunguska nebo útočný vrtulník Ka-50 Black Shark.

scénář:
Steve Zaloga
 
 
vedoucí výroby:
Mike Petro
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.