Andromeda (2000) [TV seriál]

Andromeda
59.9 %
 
 
    Žánr: akční / drama / sci-fi
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 60 min., 60x 110 dílů
Před více než 300 roky mimozemšťané z planety Tar Vedra objevili jak okamžitě cestovat z hvězdy na hvězdu. Tento způsob nazvali vířiví proud a využili ho na vybudování velké intergalaktického Společenstva. Vstoupila do něj i Země. Tato říše sdružovala různé civilizace a kulturu usilující o harmonii a mír. Na neštěstí se našli nepřátelé, kteří chtěli Společenstvo zničit. Tito nepřátelé se jmenovali Nýčeáni. Skupina lidí, kteří sami sebe geneticky změnili k dokonalosti, vycítili slabost Společenstva a zradili ho. Spojili se s největšími nepřáteli Společenstva Magogy. Občanská válka uvrhla celou galaxii do nového věku temna.
U první bitvy se ocitl kapitán Dylen Hunt z hvězdné lodi Andromeda Stoupající, kterého zradil nejlepší přítel a první důstojník Telemachus Rathe (Nýčeán) a tím se Andromeda ocitla na horizontu událostí černé díry po dobu 300 let, kdy ji dostala ven posádka Euréky Maru s kapitánkou Bekou Valentajnovou a posádkou tvořenou člověkem Šejmusem Harprem, magogem páterem Bémem, a růžovou Trenc Geminy.
Ty se stali novou posádkou Andromedy stoupající spolu s Nýčeánem Tyrem Anasazi. Společně s Dylenem Huntem se chtějí pokusit obnovit Společenstvo a zničit Světoloď plnou Magogů a které se dozvědí později.  Autor: Porucik

režie:
Jorge Montesi (21 episodes, 2002-2005), Brad Turner
 
 
hraje:
Kevin Sorbo (kapitán Dylan Hunt), Lisa Ryder (Beka Valentine), Keith Hamilton Cobb (Tyr Anasazi), Lexa Doig (Andromeda), Gordon Michael Woolvett (Seamus Harper), Brent Stait (Rev Bem), Steve Bacic (Telemachus Rhade), Brandy Ledford (Doyle), Laura Bertram (Trance Geminy), Erica Durance (Amira), Ivar Brogger (Pish Tryan), Artine Brown (Magog), Cobie Smulders (Rhadeova manželka), Michael Hogan (Crescent), Andrew Jackson (Lipp-Sett), Hélène Joy (Alien Queen), Marjorie Monaghan (Louisa Messereau), Noel Fisher (Breyon), Jano Frandsen (Jack Fremont), Thomas Milburn (podporučík), Timothy Webber (Archduke)
 
 
scénář:
Gene Roddenberry (110 episodes, 2000-2005)
 
 
choreografie:
Viktoria Langton
 
 
kaskadér:
Kylie Furneaux, Lani Gelera, Nick Allen, Corry Glass, Leanne Buchanan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.