Magda Paveleková

Povolání:
Rodné jméno:
Magda Lörinczová
Národnost:
Narození:
7.6. 1931, Levice, Československo
Úmrtí:
20.7. 2015, Dunajská Lužná, Slovensko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Magda Paveleková sa narodila 07.06.1931 Leviciach.
Študovala na evanjelickom gymnáziu v maďarskom mestečku Köszeg neďaleko rakúskych hraníc.
Už počas štúdia ju priťahovalo divadlo. Bola herečkou formujúceho sa divadla v Nitre, a keď maturovala, bola už jeho členkou už tri roky.
Z divadla v Nitre odišla po 17 rokoch do Bratislavy. Pôsobila istý čas v Tatrakabarete a dlhodobo v súbore Novej scény.
Z tohto divadla odišla aj do penzie.
Príjemné chvíle zažila pri účinkovaní v muzikáli Mníšky. Svoj umelecký život sa pokúsila v roku 2001 opísať v knihe úvah,
radostí a žiaľov nazvanej Spomienky starej herečky.

Filmografia
1968 Vánoce s Alžbětou (žena)
1969 Sladké hry minulého leta (žena z baru)
1973 Statky – zmätky
1974 Figliar Sťopka
1976 Stratená dolina (Driemková)
Sokovia
1977 Zlatá réva (Vrúbiková)
Pyrrhovo víťazstvo
Bludička
1979 Mandragora
Dve frašky
A pobežím až na kraj sveta (Malatíncová)
1980 Toto leto doma (Dubňanská)
1982 Zločin a pokánie
1987 Začiatok sezóny
1990 Sila lásky
Keď báčik z Chochoľova umrie
1991 Variácie slávy
1994 Zlatohláska
Maťo Palica
1995 ...kone na betóne
Iba taká hra

Autor: ignac1

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Nejlepší Bakaláři (2012) [TV c...

21:05 - 22:19

43 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Jeden den v Itálii

21:35 - 23:10

13 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

21:35 - 22:55

13 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

21:45 - 23:00

3 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 166272
Osobností: 660934
Fotografií: 645357
Plakátů: 310684
Obsahů a biografií: 152896
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Hra s nevěrou (2005)

Hra s nevěrou
Pokud muž jede vlakem bez   jízdenky a bez potřebného   finančního obnosu si   jízdenku alespoň zakoupit u   průvodčí, měl by   zpozornět, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Dlouhá míle (1989) [TV seriál]

Dlouhá míle
Smekám hluboko před   Svatoplukem Skopalem. Čekal   jsem obvyklou filmařskou   praxi, jakože se herec   párkrát proběhne před   kamerou, více >

Autor: petrusmev | Hodnocení: 8 / 10

Sám proti městu (1974) [TV insce...

Sám proti městu
Velmi zdařilá televizní   adaptace J. B. Priestleyho   detektivky. Režisér Jaroslav   Dudek ji zrealizoval s   hvězdnou sestavou herců   jimž více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Plaváček (1986) [TV film]

Plaváček
Hudební pohádka, kterou   režisérka   Pokorná-Makoszová obsadila   tėměř výhradně zpěváky.   Sice oceňuji odvahu a   originální nápad a také více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Utajený šéf (2018) [TV pořad]

Tyto stránky

Utajený šéf
Běžte už s těmi reklamami   někam................

..........................   ..............................   .....

Autor: guppy | Hodnocení: 1 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Magda Paveleková

Paveleková Magda

Naposled navštívené:
Magda Paveleková

Paveleková Magda

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2020, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.042/0.028