Magda Paveleková

Povolání:
Rodné jméno:
Magda Lörinczová
Národnost:
Narození:
7.6. 1931, Levice, Československo
Úmrtí:
20.7. 2015, Dunajská Lužná, Slovensko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Magda Paveleková sa narodila 07.06.1931 Leviciach.
Študovala na evanjelickom gymnáziu v maďarskom mestečku Köszeg neďaleko rakúskych hraníc.
Už počas štúdia ju priťahovalo divadlo. Bola herečkou formujúceho sa divadla v Nitre, a keď maturovala, bola už jeho členkou už tri roky.
Z divadla v Nitre odišla po 17 rokoch do Bratislavy. Pôsobila istý čas v Tatrakabarete a dlhodobo v súbore Novej scény.
Z tohto divadla odišla aj do penzie.
Príjemné chvíle zažila pri účinkovaní v muzikáli Mníšky. Svoj umelecký život sa pokúsila v roku 2001 opísať v knihe úvah,
radostí a žiaľov nazvanej Spomienky starej herečky.

Filmografia
1968 Vánoce s Alžbětou (žena)
1969 Sladké hry minulého leta (žena z baru)
1973 Statky – zmätky
1974 Figliar Sťopka
1976 Stratená dolina (Driemková)
Sokovia
1977 Zlatá réva (Vrúbiková)
Pyrrhovo víťazstvo
Bludička
1979 Mandragora
Dve frašky
A pobežím až na kraj sveta (Malatíncová)
1980 Toto leto doma (Dubňanská)
1982 Zločin a pokánie
1987 Začiatok sezóny
1990 Sila lásky
Keď báčik z Chochoľova umrie
1991 Variácie slávy
1994 Zlatohláska
Maťo Palica
1995 ...kone na betóne
Iba taká hra

Autor: ignac1

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 154810
Osobností: 640809
Fotografií: 591142
Plakátů: 280807
Obsahů a biografií: 141844
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Lemra líná (2006)

Lemra líná

Lemra líná
Takže, Matthew McConaughey i   v pětatřiceti letech stále   bydlí u rodičů, těm se to   nelíbí, tak najmou   profesionálku Sarah Jessicu   více >

Autor: MARi0 | Hodnocení: 2 / 10

Měsíční past (1988)

Měsíční past
Moontrap bych přiřadil do   kategorie "C",   nízkorozpočtový,   ultralevný a nudný trash,   který z hlubokého   podprůměru nevytáhne ani   více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Suspiria (2018)

Suspiria
Nová Suspiria se tváří,   kdovíjak artově a hraje si   na umělecký film, ale ve   výsledku je to totální   splácanost, která se vrství   do více >

Autor: topipig | Hodnocení: 1 / 10

Dvojníci (2016)

ARYSTOTELES

Dvojníci
Dějově dost jednoduchý a   hodně obehraný příběh   záměny dvou fyzicky si   navzájem podobných, ale   morálně naprosto odlišných   jedinců, více >

Autor: green-tea | Hodnocení: 7 / 10

Hurikán v ringu (1999)

Hurikán v ringu
Příběh Rubina "Hurricana"   Cartera, boxera nespravedlivě   odsouzeného za vraždu. Byť   k tomu název snímku evokuje,   nejedná se o boxerský film, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Magda Paveleková

Paveleková Magda

Naposled navštívené:
Magda Paveleková

Paveleková Magda

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, Filmová databáze s.r.o. (FDb.cz). Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.045/0.011