Zari

Michal Kaščák

Povolání:
Národnost:
Věk:
52
Narození:
4.7. 1972, Trenčín, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Michal Kaščák je slovenský zpěvák, klávesista a textař, který se narodil dne 4. 7. 1972 v Trenčíně. Vystudoval matematiku a zeměpis na Přírodovědecké fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Již jako třináctiletý se stal zpěvákem skupiny Bez ladu a skladu, se kterou odehrál první vystoupení v roce 1985 na svatbě svého bratra Mariána. V roce 1987 vystoupili Bez ladu a skladu v programu Jiřího Stivína v bratislavském programu Dotyky a spojení. Kaščák si se Stivínem okamžitě porozuměl, i když mezi nimi byl třicetiletý věkový rozdíl, a začal s ním vystupovat v pořadu Blízke stretnutia i na různých hudebních festivalech.

Se skupinou Bez ladu a skladu vydal Kaščák tři studiová alba – Bez ladu a skladu (1990), Horúce hlavy (1991) Iba raz (1994) a pravidelně s ní vystupoval až do roku 1997, kdy se stal organizátorem hudebního festivalu Pohoda, která dle hodnocení magazínu DMC patří mezi 60 nejlepších hudebních festivalů na světě. Se skupinou Bez ladu a skladu od té doby vystupuje jen příležitostně. Založil také skupinu Neuropa, se kterou v roce 2000 vydal stejnojmenné album, ale tato skupina již nyní oficiálně neexistuje.
Michal Kaščák se jako skladatel podílel na hudbě k filmům Zostane to medzi nami (2003), Pôvod světa (2002) a Vášnivý bozk (1994).

Společně s Petrem Fialou, zpěvákem skupiny Mňága a Žďorp, od roku 2006 uvádí pořad o českých a slovenských rockových skupinách Ladí neladí.

Autor: Petantino

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Michal Kaščák

Kaščák Michal

Naposled navštívené:
Michal Kaščák

Kaščák Michal