Zari

Magda Bičíková

Povolání:
Známá jako:
Magdalena Bičíková / Magdaléna Bičíková
Národnost:
Věk:
55
Narození:
17.11. 1968, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Magda Bičíková se narodila v roce 1968 a snila o tom, že bude herečkou. V osmi letech jí teta přivedla na konkurz, který vyhrála a začala vedle Štěpánky Haničincové uvádět pořady s čertíkem Bertíkem nebo pořad Rozmarýnek. V pohádkách hrála výhradně princezny, kterých bylo hodně. Mezi osmým a čtrnáctým rokem byla na televizní obrazovce jako doma.

V letech 1979 a 1981 si zahrála roli Jarky ve filmech Pátek, není svátek a V podstatě jsme normální. V příběhu o rodině Novákových hraje po boku starší sestry, kterou hrála Magda Reifová a rodičů, které hráli Petr Kostka a Jorga Kotrbová. Jde celkem o solidní komedie a na televizní obrazovce se často reprízují. Po úspěchu obou filmů je před Magdou jeden rok, rok 1982, kdy hraje poslední role a loučí se s Tv a filmovou kamerou ve věku čtrnácti let.

Hraje v inscenacích (To se ti povedlo, Julie; Jak Jaromil ke štěstí přišel a Červánková královna). Jedním z důvodů, proč byl o ni zájem, byla její spolehlivost, měla paměť na text a nedělala žádné komplikace v komunikaci s režiséry. Po gymnáziu se přihlásila na DAMU, kde ale nebyla přijata, proto šla na žurnalistiku a současně s tím začala docházet na katedru filmové vědy.

Magdalena Bičíková vystudovala žurnalistiku a dějiny filmu na filozofické fakultě. A tak její jméno se začíná objevovat pod filmovou kritikou a recenzemi. Zabývala se propagací filmů jako: Kolja, Pelíšky, Báječná léta pod psa nebo Výlet. Začíná psát do Lidových novin, Cinema, Film a doba, Literární noviny. Dnes se věnuje projektům z oblasti divadla, módy a designu.

Má pětiletou dceru Josefínu.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Strach nad městem (1975)

22:25 - 00:25

79 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Wall Street: Peníze nikdy nesp...

22:10 - 00:20

94 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

109 minut již uběhlo
71 minut zbývá do konce

Prima - Rambo 2 (1985)

22:50 - 00:30

54 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Magda Bičíková

Bičíková Magda

Naposled navštívené:
Magda Bičíková

Bičíková Magda