Zari

Bronislav Černý

Povolání:
Známý jako:
Broněk Černý
Národnost:
Věk:
63
Narození:
12.3. 1961, Strakonice, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Broněk Černý, kdo by neznal Vencu Konopníka z Troškových bláznivých komedií z Hoštic. Pro film byl objeven náhodně, když se z legrace přišel podívat na konkurs a Zdeněk Troška si jej vybral a v jeho filmech si zahrál životní roli. V době natáčení Slunce, seno a jahody (1983) bylo Broňkovi dvacet dva let a byl zaláskován do dcery sousedky Škopkové, Blaženy. Bylo to otrkávání s kamerou, bylo nadšení, a zřejmě film byl z trojice nejpodařenější. Neherec se s rolí vypořádal na jedničku, vše vypadá nenucené a vychází z reality života na vesnici. Dříve než se natočilo pokračování, stihl krátce pobýt v roce 1985 ve filmech Tísňové volání a Zelená léta. V pokračování Slunce, seno a pár facek (1989) dojde díky úmyslnému nedorozumění k výměnám ženichů a skupinové fackovací a svlékací scéně.

Mělo být Troškovým filmům z Hoštic konec, ale pro ohromný, nečekaný úspěch se nechal režisér umluvit a natočil Slunce, seno a erotika (1991). Zřejmě nejslabší film z triptychu. Výlet do Itálie, mafie, přípravy na příjezd Italů do Hoštic. Další pokračování se již nenatočilo a kromě úlohy šmíráka v Kameňákově se nad hereckou filmovou kariérou Broněka Černého zavřela voda. Ještě poté dva roky jezdil se zájezdovým pořadem s Helenou Růžičkovou a synem Jiřím.

Co dělá nyní? Herectví pověsil na hřebík, živí se za volantem kamiónu a na svých cestách, hlavně do Německa, jej můžeme třeba potkat. A když má volno, naštíví v Hošticích režiséra Trošku na kus řeči, a nemá to tam daleko, bydlí totiž ve Strakonicích. Je ženatý, se ženou má dceru Terezu a syna Ondřeje.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Banánové rybičky (1999) [TV po...

01:20 - 01:50

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:55 - 01:30

33 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:00 - 02:00

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:30 - 01:30

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bronislav Černý

Černý Bronislav

Lovec koček (Cat Chaser)

Lovec koček
Cat Chaser

Naposled navštívené:
Bronislav Černý

Černý Bronislav

Lovec koček (Cat Chaser)

Lovec koček
Cat Chaser