Zari

Lukáš Pelánek

Povolání:
Národnost:
Narození:
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Nejznámější české batole 80. let - Matýsek z populární komedie S tebou mě baví svět (1983), tedy Lukáš Pelánek (1981) je vlastně "představitelem jediné role".

Je rodilým Pražákem a na konkurs ho přivezla maminka, kterou zaujal filmový inzerát. Malý Lukášek byl z mnoha dětí vybrán i proto, že neplakal, když šel z náručí do náručí a naopak zaplakal, když to filmaři potřebovali. Z mámina vyprávění ví i to, že ihned věděl, jak se používají paličky na bubínek a že mandarinka, pro kterou se natáhne, chutná sladce. Jinak si z natáčení pochopitelně vzhledem k věku nic nepamatuje.

Ostatně pro všechny děti kromě Bertíka (Marek Dvořák) bylo natáčení tohoto úspěšného snímku jediným profesionálním setkáním s kouzelným světem pohyblivých obrázků a stejně jako "Matýsek" se v žádném dalším filmu neobjevily.

Je ovšem faktem, že při významných příležitostech (např. "kulatiny filmu") se dřívější rozverné děti (nyní třicátníci) i dospělí protagonisté rádi sejdou, bohužel dnes již bez Júlia Satinského (1941-2002), který podlehl zákeřné chorobě. A ještě častěji se "Mates" setkává se svou filmovou maminkou Janou Šulcovou (1947), ovšem na svůj filmový "debut" se dívá jen málokdy. Daleko oblíbenějšími pro něj jsou zahraniční filmy s dobrodružnou tématikou - Statečné srdce (1995) a Poslední mohykán (1992).

V dětství a ve školním věku se už nikdy do žádného konkurzu nehlásil, protože jak sám říká, je příliš stydlivý. O to víc ho zajímaly míčové sporty, zejména volejbal a sestavil si pěknou sbírku angličáků i známek.
Vystudoval střední školu poštovní a na poště v Praze 4, kde pracuje v oddělení balíkových služeb a hromadných zásilek už několik let, je velmi spokojený.

Zatím je nezadaný a bezdětný, volný čas věnuje sportu a když na něj kamarádi občas pokřikují známou hlášku: "Matýsek se posral...", prokáže i notnou dávku smyslu pro humor a říká: "Kdo může říct, že za to, co dělá každý malý dítě, byl ještě placenej?"

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Povídka malostranská (1981) [T...

14:50 - 16:30

55 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Kruté moře (1953)

13:55 - 16:00

110 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

120 minut již uběhlo
135 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

50 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lukáš Pelánek

Pelánek Lukáš

Wolfgang Wehrum

Wehrum Wolfgang

Naposled navštívené:
Lukáš Pelánek

Pelánek Lukáš

Wolfgang Wehrum

Wehrum Wolfgang