Jeden svět

Jennifer Aniston

Rodné jméno:
Jennifer Joanna Aniston
Známá jako:
Jennifer Aniston Arquette; Jennifer Aniston Pitt
Národnost:
Věk:
55
Narození:
11.2. 1969, Sherman Oaks, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Okouzlující Jennifer Aniston, někdy také nazývaná pouze Jen, se do podvědomí diváků zapsala především díky roli Rachel Greenové v televizním seriálu „Přátelé“. Okamžitě se stává sex symbolem, dokonce i její účes se stává módním hitem. Seriálem „Přátelé“ jí kariéra začala, ale v žádném případě nekončí. Dnes ji můžeme vidět i po boku dalších slavných herců a hereček v řadě filmů.

Jennifer se narodila narodila 11. února 1969 v Sherman Oaks v americkém státě Kalifornie, ale jeden rok svého dětství prožívá společně se svými rodiči v Řecku. Pak se ale stěhují do New York City. Jejím otcem je John Aniston, představitel Victora Kiriakise v televizním seriálu „Tak jde čas“ (Days of Our Lives- 1965). Matka Nancy Aniston byla herečkou a modelkou. V roce 1978 se rodiče rozvádí a Jennifer zůstává se svou matkou.

Již v 11 letech se u Jennifer projevují umělecké sklony: jak herecké, tak i výtvarné. Začne navštěvovat herecký kroužek na škole Rudolfa Steinera a zároveň se některé její výtvarné práce objevují v Metropolitním Muzeu umění. Herectví ale dává přednost, nastupuje na Střední uměleckou školu do New Yorku. V roce 1987 úspěšně skládá maturitu a poprvé se začíná objevovat na divadelních jevištích (např. hry „For Dear Life“ nebo „Dancing on Checker's Grave").

Přichází i první televizní role, jmenujme především televizní seriál „Molloy"(1990), kde ztvárnila Courtney, dále pak role Jeanie Buellerové v TV seriálu „Ferris Bueller" (1990) nebo ve stejném roce ještě seriály „The Edge" a „Camp Cucamonga“. Role Tory Redingové ji příliš slávy nepřinesla, protože film s keltskou tématikou "Leprechaun" (1993) příliš úspěšný nebyl.

Přelomovou rolí je bezesporu role Rachel Greenové v TV seriálu „Přátelé“ (Friends – 1994). Původně sice měla hrát Moniku, ale sama celému štábu dokázala, že se více hodí na roli Rachel. Jennifer se stává slavnou a obdivovanou herečkou. Svými hereckými výkony dokázala upoutat pozornost mnoha režisérů, kteří si ji v následujících letech vyžádali pro své filmy. Začalo to komedií s Cameron Diazovou „Ona, jedině ona“ (She's the One - 1996). V následujícím roce to byla role Kate Mosleyové v komedii „Perfektní záskok“ (Picture Perfect) nebo role Debbie ve snímku „Til There Was You“.

V následujících letech role jen přibývaly. V roce 1998 to byly role ve filmech „Sen pro nespavce“ (Dream for an Insomniac) a „Objekt mé touhy“ (The Thin Pink Line). Jako Emily Pouleovou jsme ji v roce 2001 mohli vidět ve filmu „Rocker“ (Rock Star), o rok později jako Justine Lastovou ve snímku „The Good Girl“. V roce 2003 to byl snímek „Božský Bruce“ (Bruce Almighty). Připraveny jsou už i projekty na rok 2004, takže se rozhodně máme na co těšit.

Jennifer je od 29 července 2000 vdaná za idola dívčích srdcí - za Brada Pitta. Vzali se v Malibu, ale dnes vlastní obrovský dům v Beverly Hills ve slunné Kalifornii. Její dlouholetou kamarádkou je herečka Andrea Bendewaldová. Ve volném čase chodí Jennifer ráda na procházky, má ráda přírodu a camping. Nepřestala ani s výtvarným uměním – nejraději kreslí uhlem, občas maluje nebo i modeluje.

Autor: Redakce

Životopis (biografie) / Informace:
ROZCHOD
JENNIFER ANISTON (Brooke Meyers)

Q: Tento film je přeci jen spíš romantická komedie než Derailed nebo Vaše nezávislé snímky. Myslíte, že jste konečně začala otřásat Vaší image Rachel?
JA: No, já o tom tak neuvažuju, prostě se na to takto nedívám. Čím více se od něčeho vzdálíte, tím méně se s tím spojujete.
Q: Když jste si pročítala scénář, byla to láska na první pohled, nebo Vás museli přesvědčovat o natáčení tohoto filmu?
JA: Nejdřív bylo trochu přesvědčování. Myslela jsem, že to je vtip, když mi zavolali. Pak jsem si ale pomyslela, „všechno se děje z nějakého důvodu, tak tu musí být důvod, proč se tohle ke mně dostalo právě v tuto chvíli.“ A tak jsem se do toho ponořila.
Q: Jako jiní slavní herci, mohlo by zde být nebezpečí, že se i vy stanete příliš zaujatá a zaměstnaná ochranou svého vlastního soukromí. Jak se před tímhle vyvarujete a jste stále otevřená vůči ostatním lidem a projevujete zájem o problémy zbytku světa?
JA: Samozřejmě, že všichni máme další zájmy. Ve světě se toho tolik děje. Jedna z věcí, kterou vždy opakuji je, že bulvární plátky jen odvrací pozornost lidí od skutečných problémů. Přečtěte si noviny. Přečtěte si o tom, co se ve světe děje. Je docela trapné být středem pozornosti všech těch odpadových časopisů, když je tolik věcí, které si pozornost lidí zaslouží. Zároveň si myslím, že je to způsob, jakým se lidé odvrací od všeho. Víte, je to jako jíst špatné ( nezdravé ) jídlo.
Q: Řekla jste, že jste unavená Amerikou. Myslela jste tím natáčení filmů v Americe?
JA: Ano, hodně jsem o tom přemýšlela. Myslím, že je to proto, že je tady soustředěný veškerý filmový průmysl. Je těžké cítit se jako normální člověk a moci se vymanit ode všech těch lidí. Co miluji na životě v New York City, že se ocitnete v centru všech způsobů života.
Q: Zajímalo by mě, jste člověk, který dělá velké plány, nebo berete věci, jak příjdou?
JA: Beru všechno, jak to příjde, nejsem z těch, kteří si vše plánují. Žiju pro okamžik a věřím tomu, co přichází.
Q: Během sledování tohoto filmu jsem cítil, že co se týče sexu, komunikace a problémů v těchto oblastech byl velmi realistický. Říkáme, že muži a ženy mluví rozdílnými jazyky. Souhlasíte? Jak tento rozdíl překonáváte Vy?
JA: Souhlasím. Je to jako s každým, kdo mluví cizím jazykem. Pokud chcete rozumět, tak se tomu jazyku naučíte. Uděláte si čas, abyste porozuměl. Muži a ženy jsou rozdílní a pokud to přijmete, budete s tím žít o mnoho snadněji. Myslím, že když jste znechucený rozdíly, může se to stát únavným. Ale můžete rozdíly přijímat jako něco krásného a jediněčného. Myslím, že to je to, co vztahy činí zajímavými, vážně.
Q: Ve filmu vás přitahuje muž, který je od Vás velmi odlišný. Veřejnost Vás vnímá jako americký idol perfektní ženy. Jaké myslíte, že to je pro muže, být s někým perfektním jako jste vy?
JA: Víte, sama se na sebe dívám jinak. Jsem stejná jako každý jiný. Všichni procházíme životem v podstatě obyčejně. Na tom, že můj život je i víc veřejný, není nic perfektního. Je to velice normální, velice nudný život.
Q:Mám dvě otázky. Když se Peyton zmínil, že Telly Savalas je vaším kmotrem, řekl, že se bojí, že ho tuto narážku použít nenecháte. Cítila jste v tom ironii, nebo to bylo nepříjemné? Ještě, Peyton a Joey mluvili o tom, že se sami rozcházejí během natáčení, jak se pracovalo za těchto okolností?
JA: Po pravdě, bylo to pro mě docela léčivé, taky způsob, jak se v životě zasmát. Vážně jsem za to byla ráda. Jakmile se dostanete k „proč se tohle děje?“, uvědomíte si, že všechno se děje z nějakého důvodu. Pokud by ten film ke mně přišel o šest měsíců dřív, asi bych nebyla schopná se do toho dostat, tak jak se mi to povedlo. Vážně jsem měla štěstí, protože smích je lék, kterému se nic nevyrovná.
A k Tellymu, nemyslela jsem na to, nenaštvala jsem se ani kvůli mému kmotrovi, ani kvůli „bikini wax“ ( depilace voskem v intimních partiích ). Opravdu na to nemyslím, dokud mi to někdo připomene.
Q: Před tím jste řekla, že se cítíte být stejná jako všichni ostatní, myslíte, že to má něco společného s vaším řeckým původem? Jak vás to utvářelo a co myslíte, že vám to dalo do charakteru a vlastně i kariéry?
JA: Cítím vřelost ke své rodině a Řekům vůbec. Je to taková komunita. Když jsem vyrůstala, vytvářela jsem si svá vlastní společenství, zrovna tak přátelé, které jsem měla, když mi bylo čtrnáct, jsou v mém životě stále důležití. To je, co mě ukotvuje a dělá mě skutečnou. Má babička byla opravdovým středem naší rodiny a držela všechny pohromadě. Bohužel, když zemřela, už se tolik nevídáme, což je škoda, ale dá se to trochu nahradit zvolenou rodinou.
Q: Chtěla byste být takovou osobou pro Vaší rodinu?
JA: Ó ano, strašně ráda bych taková byla. Jako babička, dědeček klanu, jistě.
Q: Vrátím se na začátek filmu a ke scéně s citrony. Čím to, podle vás, Jennifer, je, že muži většinu nechápou, když přijde na problémy (mezery) v komunikaci?
JA: Za sebe nevím, já se zatínám. Na některé věci neumíte odpovědět, protože vás pak pronásledují celý život. Nevím. Myslím, že někteří muži prostě takhle nejsou vychování. Nevím, kolik mužů je vychováno k mytí nádobí. Můj otec, nevím, jestli vůbec někdy umyl talíř nebo po sobě sebral oblečení. Dělala to jeho matka. Asi je to různé. Ženy jsou živitelky. My jsme pečovatelky. To je naše práce.
Q: Už od dob Friends jste oslavována pro svoji krásu, Máte nějaké zkrášlovací postupy? Nějaké rady?
JA: Používám stále stejné mýdlo od doby, kdy mi bylo -náct, Neutrogenu. Dělám jógu, cvičím na crossovém trenažeru a běhám, jím zdravě. Právě jsem se vrátila z Mexika.
Q: Vlasy?
JA: Stříhám je, používám výživy. Nic nového, stále L’Oreal. Zázračné výrobky, zdá se, nefungují.
Q: Pokud byste nebyla herečkou, jakou práci byste dělala?
JA: Zřejmě bych se pohybovala ve zdravotnictví. Jsem posedlá doktory a tím, co dělají. Můj otec chtěl jeden čas, když ještě nebyl tak úspěšný, jak by chtěl, být lékařem. Šel na lékařskou fakultu, seděli jsme a sledovali ty pořady (show) a operace (surgeries). Hrozně mě to ovlivnilo.
Q: Jennifer, tento film byl natočen , produkován a režírovám muži, což znamená, že ženský pohled ležel pouze na vašich ramenech. Pociťovala jste to, a co myslíte, že jste do filmu přinesla? Slyšeli jsme, že jste udělala nějaké změny.
JA: Přišlo mi dojemné, začít pracovat s třemi muži, kteří napsali svůj příběh o muži, ženě a rozchodu. Řekli, že potřebují ženu, která rozproudí postavu Brooke, její hlas a zrovnatak vztah mezi ní a Addiem. Vince a Favreau měli své charaktery jasné. To byla ta zábava. Spolupráce. Žádná ega. Prostě jsme chtěli udělat ten nejlepší film, být pravdiví, jak jen dokážeme, a najít smysl v každé scéně.
Q: Ale nebylo tady něco určitého, co jste ve filmu chtěla sdělit?
JA: Chtěla jsem, aby byla Brooke aktivnější. V původním scénáři to byl většinou Addie, kdo jí radil, říkal, co má dělat. Nechávala se vést. Myslela jsem, že by bylo zábavnější, aby měla větší podíl na svých špatných úsudcích, na své neschopnosti komunikovat. Chtěla jsem ukázat tu stránku žen, která inklinuje k tomu být špatná. Proto si myslím, že jsou oba naprosto stejně špatní. A proto, když společně dojdou na konec, zjistí, že kdyby věděli, jak mluvit s tím druhým, nikdy by se to mezi nimi nepokazilo takovým způsobem.
Q: Během rozchodu, co je, podle vás, tím nejhorším stadiem - když vnímáte, jak vše mizí, nebo na konci, kdy musíte zapomenout na svoji lásku?
JA: Řekla bych, že nejtvrdší období je právě, když to probíhá. Myslím, že potom už se léčíte.
Q: Domníváte se, že jste díky intensivním emocím proběhlého roku jako herečka vyspěla? Donutilo vás to?
JA: Doufám. Myslím si to. Podle mě se učíme ze všeho, co se nám stane a stáváme se moudřejšími. Kdybych si tím vším neprošla, nemyslím, že bych mohla dělat ten film a vžít se do něho.
Q: Řekla jste, že žijete pro okamžik, neděláte žádné velké plány. Slyšel jsem, že jste podepsala smlouvu na několik dalších filmů. Jaké budou?
JA: Ještě není nic definitivní. Vše se teprve připravuje. Je tu několik možností.
Q: Četl jsem, že chcete mít nějaký čas volno a zkusit něco úplně jiného. Je to pravda?
JA: Já už v podstatě volno mám. Poprvé po patnácti letech.
Q: Těšíte se na návštěvu Austrálie?
JA: Ano, nikdy jsem tam nebyla.
Q: Na co přesně se v Austrálii těšíte?
JA: Slyšela jsem , že to je jedno z nejkrásnějších míst na světě. Lidé jsou milí a nakonec tam chcete žít. Tak kdo ví, třeba se tam odstěhuju.
Q: Pár lidí řeklo, že Vince Vaughn je velmi velmi pohotový.
JA: Ano.
Q: A vy jste měla několik scén, kdy jste si to mohla vyzkoušet?
JA: Ano.
Q: Jaké to bylo?
JA: Bavila jsem se. To samé jsme měli ve Friends, víte, tohle porozumění. you know that quick rapport. Je opravdu osvěžující, když můžete pracovat s někým, u koho cítíte, že je ve své práci skvělý. Vážně to byla zábava.
Q: Režisér řekl, že pro vás bylo velmi osvobozující točit „nahou“ scénu. Můžete to upřesnit?
JA: Vážně? Tohle řekl?
Q: Ano, řekl, že po čtvrtém záběru, jste všechno ze sebe shodila a šla na to.
JA: Nechápu, proč si tohle Peyton myslel. Rozhodně je osvobozující chodit úplně nahá, ale nebylo to snadné. Nebavila jsem se u toho.
Q: Jste spokojená se svým tělem?
JA: Jsem spokojená. Ano. Jsem. Jen ne před všemi těmi lidmi. Ani ve svém vlastním domě nechodím celá nahá.
Q: Po té, kdy je rozchod pro Brooke hotová záležitost, odjede na cesty, aby se dostala od všeho pryč. Co je pro Vás tou nejlepší relaxací, kdy můžete nechat všechno za sebou? Cestování, jóga nebo něco jiného?
JA: Myslím, že kombinace všeho. Cestování, to je, na co se teď těším.
Q: Kam pojedete?
JA: Nevím.
Q: Existuje nějaké místo, kam můžete jít a zůstat nepoznána?
JA:Nevím, ale jsem si jistá, že existuje.
Q: Třeba Indie?
JA:Jasně, Afrika, Indie.
Q: Máte v plánu vrátit se do Řecka?
JA:Ano, plánuji vrátit se tam.
Q: Co hodláte dělat, až se tam vrátite? Nějaké určité plány?
JA:Chci jen znovu vidět svoji rodinu, dům, víte? Prostě se chci vrátit a znovu to všechno vidět, dlouho jsem tam nebyla, téměř deset let.
Q: Co je pro Vás normální den, myslím, když nepracujete?
JA: Žádná rutina, vážně. Nemám klasickou práci, takže normální den ráno vstanu, přečtu si noviny, zacvičím si, pustím se do čtení jakýchkoli scénářů, které jsou ten den k přečtení a starám se o obchod.
Q: Když je člověk po rozchodu, co myslíte, že je nejobtížnější část přiblížení se ke druhému?
JA: Nemyslím, že je to těžké. Myslím, že těžké je připomenout si po rozchodu, jaké to je být sám. Podle mě není dobré skočit hned do nového vztahu, člověk má možnost vrátit se k sama sobě.
Q: Ve filmu se hádáte kvůli mytí nádobí. Kvůli jakým věcem podobného druhu jste se hádala ve vašich vlastních vztazích?
JA: Kvůli tomuhle jsem se hádávala hodně. Nádobí, poházené šaty. Někteří muži neumí zhasnout nebo sfouknout svíčky, Víte, ty malé hlouposti. Hádky mají obvykle nějaký impuls, ale ve skutečnosti to nikdy není o těch maličkostech, protože kdo by se o ně doopravdy staral?

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177997
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jennifer Aniston

Aniston Jennifer

Naposled navštívené:
Jennifer Aniston

Aniston Jennifer