Duben

Yvetta Kornová

Povolání:
Národnost:
Věk:
62
Narození:
27.11. 1961, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Talentovaná dětská herečka, sestra populárních sourozenců a zároveň rebelka Yvetta Kornová (1961) pochází ze známé pražské hudebně-taneční rodiny. Je nejmladším sourozencem Miroslava, Tamary a nejslavnějšího Jirky Kornových.

Svůj filmový debut zažila již ve 12-ti letech, kdy si zahrála jednu z hlavních postav v dětské hudební komedii Přijela k nám pouť (1973). Logicky následovalo studium na konzervatoři, kde byly jejími spolužačkami Ivana Andrlová a Veronika Gajerová. Už v 1. ročníku stihla (i přes přísný zákaz) ztvárnit jednu ze stěžejních rolí ve Smyczkově prvotině Housata (1975), konzervatoř však po roce opustila a mezi natáčením jednotlivých filmů se živila jako pokojská, rekvizitářka nebo uklízečka.

Objevovala se většinou ve vedlejších rolích - My z konce světa (1975), Matěji, proč tě holky nechtějí? (1981), Malinový koktejl (1982), současně jezdila na "šňůry" s kapelami Abraxas a Pražský výběr a právě počátkem 80. let potkala svého budoucího manžela Honzu, závislého narkomana. Nejprve se poprala s démonem - alkoholem, několikrát se léčila a později propadla i drogám. Přesto, že se jim narodily tři zdravé děti - Terezka (1984), Kateřina (1986) a Honzík (1990) a máma Yvetta vytvořila jednu ze svých nejlepších rolí ve filmu Krajina s nábytkem (1986), propadali se drogově závislí manželé až na samé dno. Byly jim odebrány děti (téměř 3 roky je vychovávala babička aYvettina sestra Tamara) a jen silná vůle a trýznivá touha po dětech přiměla kdysi velmi nadanou herečku k ráznému rozhodnutí - oba podstoupili detoxikační odvykací kúru, přestěhovali se na zchátralý domek do Červeného Kostelce, který svépomocně zrenovovali a po již zmíněných třech letech jim soud dcery a syna vrátil.

Život Yvetty Kornové je plný kotrmelců a zvratů - z prominentní a oblíbené dětské hvězdy se stala nejprve alkoholička, aby se po úspěšné léčbě vrátila do záře reflektorů a posléze opět upadla do bahna drogové závislosti. Dnes je, jak sama říká, čistá - občas si ji připomeneme v reprízách filmů a seriálů - např. Slavné historky zbojnické (1985), Nejasná zpráva o konci světa (1997), Stříbrná paruka (2001) nebo poslední role bachařky v dramatu Krev zmizelého (2004).

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Yvetta Kornová

Kornová Yvetta

Naposled navštívené:
Yvetta Kornová

Kornová Yvetta