Zari

Jaroslav Šindler

Povolání:
Národnost:
Věk:
72
Narození:
28.10. 1951, Městec Králové; okr.:Nymburk
Životopis (biografie) / Informace:
Hudebník Jaroslav Šindler se souběžně se svou uměleckou prací věnuje také pedagogické činnosti na pražské Konzervatoři Jaroslava Ježka, kde vyučuje jazzovou kytaru a improvizaci. Mimo výše uvedené činnosti působí Šindler také jako nezávislý publicista.

Jaroslav Šindler vystudoval pražskou Lidovou konzervatoř, stal se jedním ze zakládajících členů kapely E.S.P., spolupracoval se zpěvačkou J. Koubkovou a byl členem skupiny F.U.T. Františka Uhlíře. Šindler přes dvě desítky let spolupracuje s J. Stivínem, s nímž nahrál několik alb a absolvoval nespočet vystoupení jak doma, tak v zahraničí. V poslední době Šindler nejčastěji vystupuje s vlastním hudebním uskupením nesoucí jeho jméno Jaroslav Šindler Quartet a koncertuje formací X – Tet nebo s I. Budweiserovou, se kterou natočil také několik desek.

Jaroslav Šindler se v několika případech díky svému hudebnímu umu zcela logicky dostal také na televizní obrazovky. Šindler se tak nejenom hudbymilovným divákům mohl zatím představit jen při rozličných záznamech koncertů jako člen různých hudebních formací, jak tomu bylo například v pořadu Musicblok.

Jaroslav Šindler má kromě hudby na svém autorském kontě také jeden knižní titul, neboť se stal autorem publikace, lépe řečeno učebnice Kytarová praktika.

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jaroslav Šindler

Šindler Jaroslav

Naposled navštívené:
Jaroslav Šindler

Šindler Jaroslav