Zari

Karel Voříšek

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
12.10. 1963, Slaný, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Karel Voříšek se narodil v roce 1963 ve Slaném a jisté je, že v onu dobu ani nedoufal, že mu velká divácká obec bude ležet u nohou. Maturitu složil na gymnáziu v Kralupech nad Vltavou, dále ve studiu pokračuje a to politických věd (vědeckého komunismu), a přibírá si studium historie na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

V roce 1984 se stává členem velké strany a to KSČ. V roce 1985 přichází do Československé televize, jako programový hlasatel. V letech 1987 – 1993 pracuje jako redaktor a mezi jiné podílí se na pořadu Vysílá studio Jezerka. Přišla mu nabídka z televize Nova, taková životní šance se neodmítá, aby tam dělal to, co sám umí dělat nejlépe. Kromě čtení zpráv stačí uvádět různé společenské akce, stal se lektorem a osobním konzultantem v oblasti veřejného vystupování, rétoriky a médií.

Televizní noviny se staly nejsledovanějšími zprávami u nás a všem se dařilo. Až, když někdo záviděl jeho úspěchy, kdy si začal chodit i pro Ceny Tý Tý, přišlo upozornění, že spolupracoval za studií s StB a donášel jim. Když si budeme říkat „to Karla zlomí a bude mít po velké kariéře“, televize NOVA, tak jak se rozhodla, vyloučila Karla Voříška ze svého středu a nabídla mu, aby se očistil. To je doba, kdy jej podržela rodina. Ale co se nestalo, byl volný a začala být po něm sháňka médií, až jej ulovila televize Prima a dělá tam to, co dělal celé roky, čte nám zprávy. A taková nabídka přišla v pravou chvíli.

Zřejmě jej ještě čekají nějaké tahanice, kdy slibuje svým fanouškům, že se očistí a nebude na něm ležet ani stín podezření. Letos si naposledy přišel i pro zrcátko popularity z doby působení v Nově. Oslavil to červeným vínem. Rodina mu vždy stála při něm, má mladší sestru Janu. Když není v televizi pracovně, tak i potom je s televizí v kontaktu. Má rád seriály s detektivním příběhem. Doby, kdy jsme jej vídávali na obrazovce s partnerkami, jako s Nicol Lenertovou, Janou Adámkovou i s Markétou Fialovou, se kterou budovali impérium na Nově, dlouhých 14 let, ty jsou pryč, kouká se dopředu, když mu po boku sedí krásná herečka, podnikatelka, Klára Doležalová, nebude to zase tak těžké. Půjde si Karel Voříšek pro zrcátko za svoji popularitu na Primě?

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Jeden z nejoblíbenějších a nejvýraznějších českých moderátorů televizního zpravodajství vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Na obrazovce začínal už v roce 1985 jako moderátor Československé televize. Později působil jako redaktor a od roku 1999 moderoval Televizní noviny na TV Nova.

Je také několikanásobným vítězem (pro roky 2007, 2008, 2009, 2013 a 2014) v anketě popularity TýTý v kategorii Osobnost televizního zpravodajství. Tváří zpráv na Primě je od května 2013 ve dvojici s Klárou Doležalovou a nyní bude i jednou z hlavních tváří nové zpravodajské platformy CNN Prima NEWS.

Zdroj: FTV Prima

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

13 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Záhady starého Egypta

19:00 - 19:15

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

18 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karel Voříšek

Voříšek Karel

Dorian Harewood

Harewood Dorian

Magdalena Pulido

Pulido Magdalena

Naposled navštívené:
Karel Voříšek

Voříšek Karel

Dorian Harewood

Harewood Dorian

Magdalena Pulido

Pulido Magdalena