Zari

Petr Pečený

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
4.10. 1962, Rokycany, Československo
Životopis (biografie) / Informace:
Zpívající právník JUDr. Petr Pečený neboli Doctor P.P. se narodil 4. října 1962 v Rokycanech. V roce 1989 úspěšně absolvoval Právnickou fakultu UK, v roce 1990 složil rigorózní zkoušku a v roce 1991 ukončil postgraduální studium na Právnické fakultě UK, obor práva k nehmotným statkům. Nejdříve pracoval v ČTK, potom jako generální manažer Svazu autorů a interpretů a v letech 1991 – 93 působil jako ředitel organizace INTERGRAM, zastupující výkonné umělce a výrobce zvukových a zvukově obrazových záznamů.
V současné době je hlavně advokátem v advokátní kanceláři Pečený a partner, která se specializuje na otázky spojené s autorským právem a Petr Pečený je nejuznávanějším odborníkem na tuto část práva v ČR.
Ve dne seriozní advokát a po večerech frontman úspěšné rockové kapely Doctor P.P., která v roce 1996 vydala debutové album s názvem Je to pečený, kde hlavním hitem byla píseň Beránci. Album bylo Akademií populární hudby nominováno na výroční hudební cenu v kategorii Objev roku. O tři roky později skupina vydala album Jeliman a o další tři, album s názvem Tenkej led.
Sám Petr Pečený se nejdříve objevil v muzikálu Janka Ledeckého Hamlet a poté v muzikálu Daniela Landy Krysař. Nyní působí v ansámblu muzikálových herců divadla Broadway a vidět ho můžeme například v muzikálu Tři mušketýři v roli sluhy Plancheta nebo v muzikálu Angelika.
Kapela vydala třetí album v roce 2005 s názvem Omyl mladších třetihor, v roce 2007 to bylo další s názvem Lochneska a posledním hitovým se stalo v roce 2009 Rock'n'Roll Zombie. Na všech albech se podílí jako hosté zpěváci a hudebníci různých skupin jako např. Lou Fanánek Hagen, Sabina Laurinová, Gabriela Osvaldová či Petr Gardner z dnes už neexistujících Pestalozzi. Poslední album produkoval Ota Balage a jako host se objevil Pepa Vojtek, opět Lou Fanánek Hagen a harmonikářka skupiny Tři sestry Supice. Skupina Doctor P.P. je také stabilním předskokanem kapely Tři sestry na jejich koncertech a různých festivalech.
Zpěvák Lou Fanánek Hagen nazpíval na albu Rock'n'Roll Zombie part Charlottky Gottové v písni Dva Mistři. Text, kterého je také autorem, pojednává o smyšleném setkání W. A. Mozarta a Karla Gotta v jeho vile nad Bertramkou, kde společně posnídají šampaňské. Hudba k této skladbě je inspirována některými Mozartovými skladbami v punk-rockovém obalu. Píseň Dva Mistři byla také opožděným dárkem tvůrců ke kulatinám Mistra Karla Gotta, na kterých Petr Pečený vystoupil s písní Zdvořilý Woody.
Petr Pečený společně s Alešem Brichtou a Lou Fanánkem Hagenem jsou navíc autory akce Gott For Prezident, kdy se snažili prosadit Karla Gotta do role prezidenta ČR.
Klip k nynějšímu nejúspěšnějšímu singlu Rock'n'Roll Zombie lze shlédnout na youtube - http://www.youtube.com/watch?v=gBw1x9Pt76E&NR=1

Autor: Frolíček

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Petr Pečený

Pečený Petr

Simon Delaney

Delaney Simon

Tasmánský čert - Tazmaniac (Tazmaniac)

Tasmánský čert - Tazmaniac
Tazmaniac

Je třeba zabít Sekala

Je třeba zabít Sekala
Je třeba zabít Sekala

Naposled navštívené:
Petr Pečený

Pečený Petr

Simon Delaney

Delaney Simon

Tasmánský čert - Tazmaniac (Tazmaniac)

Tasmánský čert - Tazmaniac
Tazmaniac

Je třeba zabít Sekala

Je třeba zabít Sekala
Je třeba zabít Sekala