Zari

Marie Rottrová

Povolání:
Národnost:
Věk:
82
Narození:
13.11. 1941, Ostrava-Hrušov, Protektorát Čechy a Morava
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ostravská "Lady soul" Marie Rottrová (1941) vyrůstala v hudební rodině operní zpěvačky a varhaníka, přesto po maturitě na gymnáziu v Bohumíně chtěla dále studovat práva.

V r. 1960 se zúčastnila (jako úřednice ze spořitelny) soutěže talentů a i když skončila čtvrtá, byla jí nabídnuta spolupráce s Čs. rozhlasem. Profesionálně začala zpívat až v 29 letech, kdy už byla mámou dvou malých synů - Martina (1964) a Vítka (1966) z manželství s muzikantem V. Kučajem. Po 10 letech se jejich rodinný život rozpadl, mladá zpěvačka zůstala s dětmi sama.

Nejprve zpívala se skupinou MAJESTIK a Věru Špinarovou, další ostravskou pěveckou hvězdu doprovázela skupina FLAMENGO (později PLAMEŇÁCI) - po několika letech se zpěvačky v kapelách prohodily. V polovině 70.let se M.Rottrová provdala podruhé a s manželem G. Burgesteinem se odstěhovala do Německa, po rozvodu se záhy vrátila do Československa.

V letech 1981 - 87 si získala velkou oblibu svým televizním pořadem DIVADÉLKO POD VĚŽÍ a nádherné písničky pro ni skládali J. Wykrent, J. Fikejzová, Z. Borovec nebo J. Nohavica. Romantické hity jako - Lásko, voníš deštěm, Kůň bílý, Markétka, Řeka lásky, Skořápky ořechů, Ten vůz už jel nebo Zřejmě letos nikde nejsou kytky dodnes slýcháváme z několika rozhlasových stanic stejně jako populární duety S tím bláznem si nic nezačínej (P. Bobek) a Klíč pro štěstí (J. Bartoška).

Několikrát se mihla i v televizi - Silvestr na přání aneb Čí jsou hory Kavčí? (1977), muzikál Neberte nám princeznu (1981), hudební pohádka Plaváček (1986), seriál Bigbít (1998), nazpívala ústřední melodie ve filmech Smrt si vybírá (1972), Léto s kovbojem (1976), Kam nikdo nesmí (1979), Prázdniny pro psa (1980).

V současnosti prožívá comeback po létech menší stagnace, žije s mladším přítelem - podnikatelem Milanem Říhou (1957) v domku v Kolovratech u Prahy, ráda plave a chodí na dlouhé procházky se psem a největší radost má z vnoučat Bruna, Maxe (od syna Vítka) a nejmladšího Milla (starší syn Martin žije s rodinou v kanadském Torontu).

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marie Rottrová

Rottrová Marie

Kenny Easterday

Easterday Kenny

Peter Gleaves

Gleaves Peter

Naposled navštívené:
Marie Rottrová

Rottrová Marie

Kenny Easterday

Easterday Kenny

Peter Gleaves

Gleaves Peter