Zari

Sabina Laurinová

Povolání:
Národnost:
Věk:
52
Narození:
8.4. 1972, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Sabina Laurinová pochází z umělecky založené rodiny, jejím otcem je režisér František Laurin (*1934), který působil v několika pražských divadlech a pracoval i v televizi. Díky oběma rodičům se mohla Sabina od dětství rozvíjet v různých uměleckých směrech, věnovala se zpěvu, tanci, mimo jiné také malovala a prošla průpravou v Kühnově dětském sboru. Celkem logicky pak po základní škole zamířila na Pražskou konzervatoř, kde vystudovala hudebně-dramatické oddělení.

Ještě v dětském věku získala první zkušenosti s kamerou, které jí zprostředkoval ve svých televizních inscenacích její otec František Laurin, objevila se také v několika seriálech, její první rolí ve filmu byla nešťastná Lotka v dnes málo známém a neprávem opomíjeném historickém snímku KAINOVO ZNAMENÍ (1989). V době studií pak hostovala na různých divadelních scénách, účinkovala například v Semaforu (Šest žen Jindřicha VIII.), po absolutoriu na konzervatoři působila jednu sezónu v Divadle na Starém Městě (1991-1992), kde dostala příležitosti ve velkých rolích (Manon Lescaut, Malá mořská víla). V roce 1992 nastoupila do angažmá v Divadle ABC, kde odehrála řadu stěžejních rolí v různých žánrech (Večer tříkrálový, Past na myši, Nadsamec, Cyrano z Bergeracu).

Počátek devadesátých let byl pro Sabinu Laurinovou ve znamení zvýšených aktivit pro televizi, hrála v seriálech a inscenacích, ale hlavně v pohádkách (POHÁDKA O TOUZE, 1991; TŘI DARY LÁSKY, 1992; MODRÝ PTÁK, 1992), jen sporadicky se objevovala ve filmu (HOTÝLEK V SRDCI EVROPY, 1993; MÁ JE POMSTA,1995). Zvláště díky práci v televizi si ji mnozí zaškatulkovali jako povrchní krásku, což ostatně potvrdila i její velká role v seriálu KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN (1996). Galerii pohádkových postav završila velkou rolí pyšné princezny Eufrozíny ve filmech Z PEKLA ŠTĚSTÍ (1999) a Z PEKLA ŠTĚSTÍ 2 (2001). Do nejširšího povědomí mezitím vstoupila díky soutěžnímu pořadu DO RE MI, který na televizi Nova uváděla spolu s Pavlem Trávníčkem několik let od roku 1998.

V divadle se před Sabinou Laurinovou otevřely nové možnosti díky zvýšené produkci muzikálů, které jí nabídly velké role v Divadle Kalich (Hamlet, Galileo, Jack Rozparovač), mimo domovské scény Divadla ABC hrála také v Divadle Bez zábradlí (Revizor, Tango). Před filmovou kameru se vrátila po delší době postavou jedné z maminek v komedii JAK SE KROTÍ KROKODÝLI (2006). Často účinkuje také v dabingu, její hlas zazněl z dobově populárních seriálů jako BEVERLY HILLS 90210 nebo MELROSE PLACE, pro televizní uvedení starších filmů namluvila také velké americké hvězdy (Marilyn Monroe, Audrey Hepburn).

Sabina Laurinová zaměstnávala svého času bulvární média svým vztahem s rockerem Josefem Vojtkem, s nímž žila několik let, v roce 2004 se ale rozešli. V současnosti je již delší dobu jejím partnerem lékař Karel Kameník. Z obou vztahů má Laurinová dvě dcery, Valentýnu (*2002) a Maju (*2008).

Autor: argenson

Životopis (biografie) / Informace:
Sabina Laurinová absolvovala v roce 1991 pražskou konzervatoř. Hostovala v Národním divadle a v Semaforu. V sezoně 1991-1992 byla angažována v Divadle na Starém Městě, aby v roce 1992 společně se svými spolužáky Kamilou Špráchalovou a Zdeňkem Hruškou nastoupila do angažmá v Divadle ABC.

Na zdejším jevišti dostala řadu příležitostí v komediálním repertoáru i v muzikálu, který si ji nakonec získal natolik, že je s ním v posledních letech svému domovskému divadlu tak trochu nevěrná. V Divadle ABC hraje v současné době v inscenací Večer tříkrálový (Olivie)

Sabina Laurinová se do širšího podvědomí diváků se dostala především díky zábavnému hudebnímu pořadu DO-RE-MI který moderovala spolu s Pavlem Travničkem. V roce 2006 jsi take zarala v české komedii Jak se krotí Krokodýli v roli Maminky Koudelkové.

Autor: standa.kasna

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

05:30 - 05:59

10 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

05:15 - 05:45

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

55 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Libovky Pepy Libického (2019) ...

05:00 - 05:55

40 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Sabina Laurinová

Laurinová Sabina

Susan Diol

Diol Susan

Naposled navštívené:
Sabina Laurinová

Laurinová Sabina

Susan Diol

Diol Susan