Zari

Petra Černocká

Povolání:
Národnost:
Věk:
74
Narození:
24.11. 1949, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Kdyby se všechno vyvíjelo trošičku jinak, dnes jsme se s Petrou Černockou třeba setkali v Národním divadle, kde by nám zpívala (a taky Jeníkovi) Věrné milování. Vystudovala totiž operní zpěv a hru na klavír na pražské konzervatoři, ale pak se objevila ve skupině Pastýři, odkud pochází její první nejznámější písnička Ovečka.

Ani ona se nevyhnula Semaforu a mj. tu hrála ve hře Čarodějky.Kde by jí asi napadlo,že pár let nato,bude hrát hlavní roli v kouzelnickém filmu Dívka na koštěti a zpívat titulní píseň o Saxaně. Za roli Saxany obdržela v roce 1971 diváckou cenu Herečka roku. A v roce 1999 byla Petře Černocké dokonce za tuto písničku Supraphonem udělena Zlatá deska. Herecky se uplatnila i ve třídílném seriálu bratislavské televize Nepokojná láska, kde si zahrála vesnickou dívku, později pak hrála ve slovenském filmu Otec. Dlouhá léta zpívala se skupinou Kardinálové Zdeňka Merty.

Po rozpadu skupiny se nějaký čas objevovala na koncertech po boku zpěváka Jířího Štědroně se skupinou Golf.V této skupině se také seznámila se svým nynějším manželem kytaristou Jiřím Pracným a v současnosti spolu vystupují po celé republice,ale i na Slovensku, kde je Petra velmi žádanou zpěvačkou. Koncertuje, vydává CD a nepravidelně se objevuje jako moderátorka TV hudebních pořadů. Je vášnivou milovnicí a sponzorkou opuštěných zvířat a zvířat chovaných v zoo.

Mezi ostatními zpěvačkami představuje typ obyčejné,ničím nekomplikované ženy, která má prostě starosti jako kterákoli jiná a nechybí při žádné legraci. Písničky, které zpívá, jsou tomu typu ideální. Nic nepředstírají, netváří se hlubokomyslně a tisíce příznivců Petry Černocké určitě potěší. Z prvního manželství s Janem Vaculíkem,má Petra dceru Barboru Vaculíkovou, která vystudovala novinařinu a v poslední době i zpívá ve skupině Yellow Sisters. V listopadu 2006 vydala Petra Černocká nové, převážně autorské CD - SOUHVĚZDÍ STŘELCE a současné době natáčí volné pokračování Dívky na koštěti, které ponese název SAXANA - VELETRH STRAŠIDEL.

Tento životopis je přejat z webových stránek: http://cernockapetra.webovastranka.cz/wiki/index

Životopis (biografie) / Informace:
Vystudovala operní zpěv na pražské konzervatoři. Již během studií
vystupovala se skupinou Pastýři. Na poč. 70.let účinkovala v divadle Semafor (Čarodějky), později hostovala i HDK. Její jediná filmová role ji přinesla dlouholetou popularitu. Koncertuje, vydává desky a nepravidelně se objevuje jako moderátorka TV hudebních pořadů.

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

41 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

11 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Petra Černocká

Černocká Petra

Múza (The Muse)

Múza
The Muse

Naposled navštívené:
Petra Černocká

Černocká Petra

Múza (The Muse)

Múza
The Muse