Duben

Pierce Brosnan

Povolání:
Rodné jméno:
Pierce Brendan Brosnan
Národnost:
Věk:
70
Narození:
16.5. 1953, Drogheda, hrabství Louth, Irsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Pierceho otec Thomas opustil rodinu, když mu byl jeden pouze rok. Jeho matka May ho nechala u Pierceho babičky. Ta na něho neměla moc času a tak navštěvoval katolický internát. Na který nemá moc dobré vzpomínky. V jedenácti letech si ho k sobě vzala matka, se kterou žil v Londýně. Po ukončení školy pracoval jako taxikář, reklamní kreslíř a v jednom cirkusu taky jako polykač ohně. Mladý Pierce se velice zajímal o divadlo. Herectví studoval v londýnském Drama Center.

Svou kariéru začínal v York Theatre Royal. Po šesti měsících již dostal první roli v britské premiéře hry Tennessee Williamse - The Red Devil Battery Sign, uvedené nejprve na jevišti Roundhouse a pak ve Phoenix Theatre. V roce 1977 se oženil s herečkou Cassandrou Harris. Ta měla už dvě děti z prvního manželství, které Pierce přijal za vlastní. V roce 1983 se jim narodil ještě syn Sean. Poprvé si před kamerou zahrál irského teroristu v dramatu Dlouhý nebezpečný pátek. Roku 1981 dostal první velkou šanci - roli Roryho O'Maniona v miniseriálu Manionové v Americe a později si zahrál elegantního soukromého detektiva v úspěšném romantickém kriminálním seriálu Remington Steele (1982 - 1987). Roku 1986 musel odmítnout nabídku producenta Alberta R. Broccoliho na roli tajného agenta Jamese Bonda, neboť smlouva se společností NBC na seriál Remington Steele mu nedovolila pracovat pro nikoho jiného. Po čtrnácti letech manželství Cassandra Harris umírá na rakovinu a Pierce zůstává se třemi dětmi sám. Dlouho se nemohl se smrtí své milované ženy vyrovnat, denně jí nosil na hřbitov růže a povídal si s ní. To ho ale neodradilo od hraní, a tak si zahrál londýnského gentlemana Philease Fogga, vítěze velkolepé cestovatelské sázky, v seriálu Kolem světa za 80 dní, podle dobrodružného románu Julese Verna.

A dále pak uhlazeného boháče Stuarta, soupeřícího s nešťastným hercem o přízeň jeho bývalé ženy v rodinné komedii Mrs. Doubtfire - Táta v sukni. Největší pozornost na sebe připoutal roku 1995, kdy převzal roli nejproslulejšího tajného agenta všech dob Jamese Bonda ve filmu Zlaté oko. A do dnešní doby natočil již další tři bondovky (Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej). V roli Jamese Bonda by si měl zahrát ještě jednou (měla by jít do kin v roce 2005).

Dále si zahrál ve filmech Rozpoutané peklo, Robinson Crusoe, Aféra Thomase Crowna (to je jen pár nejznámějších filmů). V roce 1994 se seznámil s novinářkou a bývalou modelkou Keely-Shaye Smith, kterou si po několika nevydařených pokusech vzal v roce 2001. S ní má dva syny (Dylena a Parise Bechetta).

Autor: Bondynka

Životopis (biografie) / Informace:
Když se Talentovaný pan Tom Ripley poprvé objevil na filmovém plátně, byl to mladý a blonďatý holobrádek, který vypadal tak trochu jako Matt Damon. Ripley se ale vrací.
A tentokrát je starší, zarostlejší a podobný Pierci Brosnanovi. Společnost Fine Line Features získala filmová práva na románové pokračování Talentovaného pana Ripleyho s názvem Ripley's Game, v němž se Brosnanův Ripley zaplete do světa padělatelů a pašeráků uměleckých děl. Do role muže, kterého Ripley vmanipuluje do osidel zločinu a který se později dostane do velkých potíží, když se o celou záležitost začne zajímat mafie, producenti lanaří Dougrayho Scotta (hlavního záporáka z M:I-2).

Autor/Zdroj: /Total Film

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:30 - 11:25

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Rozluštěné poklady (2012) [TV ...

11:05 - 11:55

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles: Vraždy na pit...

10:55 - 11:45

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190541
Osobností: 697816
Fotografií: 763956
Plakátů: 376533
Obsahů a biografií: 178268
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pierce Brosnan

Brosnan Pierce

Naposled navštívené:
Pierce Brosnan

Brosnan Pierce