Zari

Niels Kurvin

Povolání:
Rodné jméno:
Niels Robert Kurvinen
Národnost:
Věk:
49
Narození:
27.7. 1975, Mnichov, Bavorsko, NSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Niels Kurvin se narodil v Mnichově 27. 7. 1975, původ má v Irsku. Po dokončení hereckého studia na Akademii hudby a divadla v roce 2000 v Lipsku, se postupně stal režisérem a především populárním hercem. Jeho herecké začátky a první režie patří divadelnictví v Cáchách, Berlíně a Tübingenu. V tu dobu autoři akčního seriálu Kobra 11 hledali kolegu pro dálničního policistu Simira Gerkhana, roli nakonec Kurvin nedostal, ale obdržel menší roli specialisty KTU Hartmuta Freunda a v této roli je vidět od roku 2003 do 2019, natočil 213 epizod. V této sérii končí několik hrdinů dálniční policie, Gerkhan v roce 2020 si musí zvyknout na nové kolegy. V letech 2003-2019 Kurvin se svou skupinou nadšenců produkoval krátké filmy, představení a inscenované divadelní večery. Niels Kurvin je poloviční Američan, což mu částečně dopomohlo natočit několik celovečerních filmů v angličtině. Objevil se navíc v 1 epizodě Soko Köln (2006), v seriálu Julie (2007) v roli drogového dealera, účinkoval v roli Mattiho v příběhu Inge Lindströmové - Léto v Norrsundě (2008). V letech 2010 - 2014 absolvoval kurz režie na filmové škole v Berlíně-Kreuzbergu, zde si vyzkoušel funkci ředitele, asistenta ředitele i nahrávacího ředitele.

V roce 2011 si troufl jít do politiky a kandidoval v Berlíně do Sněmovny reprezentantů za Bergpartei, "ÜberParty". Od roku 2018 myslel na zadní vrátka, začal se věnovat psychoterapii, prošel školením na trenéra. Od roku 2020 se více věnuje nové roli - terapeut hypnózy (poruchy spánku, strach, alergie, fobie, kouření, klíšťata atd.). Niels je velice aktivní muž středního věku, pracuje též jako instruktor potápění na volné noze.

Niels Kurvin dlouho žije s přítelkyní, herečkou Aylin Esener (* 1975) v Berlíně „na psí knížku“. Mají dvě děti, někdy vymění domov za Mnichov nebo Kolín nad Rýnem. Kurvin ovládá několik jazyků, vyrostl do výšky 187 cm, má modré oči, dříve měl rezavější vlasy, nyní jsou tmavší. Když má nějaké volno, to je snad při jeho činnosti nemožné, vezme do ruky elektrickou kytaru, zašermuje si, ovládá snad všechny sporty, tanec, blues. Je členem divadel v Berlíně, Hamburgu, Lipsku, Chemnitz.

V divadle jej diváci viděli ve hrách Sluha dvou pánů, Sen noci svatojánské, Mnoho povyku pro nic, objevil se i v seriálu Kobra 11 - Nasazení týmu 2 a mnoha dalších

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Niels Kurvin

Kurvin Niels

McKayla Matthews

Matthews McKayla

Naposled navštívené:
Niels Kurvin

Kurvin Niels

McKayla Matthews

Matthews McKayla