Zvonící meče (2000) [TV film]

Zvonící meče
63.5 %
 
 
    Žánr: pohádka
    Země: Česká republika
    Délka: 62 min.
„Volné pokračování pohádky Zkřížené meče.“
Volné pokračování pohádky Zkřížené meče Vás znovu svede s chytrou a statečnou princeznou Alexandrou, po jejímž boku už stojí věrná a milovaný manžel Valentin. Čeká na Vás napínavý příběh královské rodiny, plný intrik, které ale budou včas odhaleny.

Zlý, pomstychtivý vévoda Gaston se nemůže smířit s tím, že korunu a s ní veškerou moc získal jeho starší bratr a spřádá podlé intriky a zlé pikle za vydatné pomoci starého kouzelníka Otona a jeho němého pomocníka Alíka.

Vévoda se touží zbavit především tří lidí, kteří mu zabránili v konečném vítězství, když už sahal po královské koruně. Je to jeho neteř, budoucí královna Alexandra, její manžel Valentin a přítel Alexandřina otce Krištof. Ti dva - vévoda Gaston i starý kouzelník - společně vymyslí krutou pomstu, jak co nejvíce ublížit těmto třem ušlechtilým lidem. Vévodu to kromě peněz stojí pouze tři kapky krve - za každého - jednu.

Za pomoci Gastonových vojáků a šermířů, ničeho se neštítících lumpů a lapků, se jejich nebezpečný, ohavný plán dlouho daří a naši sympatičtí hrdinové se ocitají ve velikých nesnázích, trápí je nešťastná láska či ztráta milovaného partnera. V závěru přichází výrazný obrat - z Alíka se vyklube bratr Alexandry i Helenky, kterého Oton v dětství vyměnil v kolébce za podsvinče a krutý Gaston hyne vlastní zbraní, když na vlastní kůži pozná, že jediné, co je silnější nežli strašlivá nenávist - je veliká láska. Nastává proměna i kouzelníka Otona, jenž se sbližuje s lesní ženou, čarodějnicí Marunou a na závěr tohoto napínavého, dobrodružného, ale i hodně veselého příběhu se konají tři svatby.

režie:
Miroslav Sobota
 
 
hraje:
Kateřina Březinová (Saša), Vilém Udatný (Valentýn), Martin Štěpánek (Vilém), Blažena Holišová (čarodejnice Maruna), Viktor Preiss (čaroděj Otón), Zdeňka Žádníková-Volencová (Agnes), Jan Čenský (Kryštof), Josef Somr (král), Bořivoj Navrátil (Gaston), Jiří Strach (Alík), Ivo Kubečka (správce), Marek Libert (Petr), Jaroslava Obermaierová (chůva), Jiří Pomeje (Hugo), René Přibil (sluha u krále), Jitka Schneiderová (Helena), Radek Žák (Lambert)
 
 
námět:
Michaela Černá
 
 
scénář:
Michaela Černá
 
 
kamera:
Peter Beňa, Miloš Kubelka
 
 
hudba:
Václav Zahradník
 
 
výprava-architekt:
Milan Starý
 
 
kostýmy:
Libuše Pražáková, Jindřiška Víchová, Hana Plavecká
 
 
střih:
Jiří Kohout, Jiří Šebelka, Pavel Dvořák (střih záznamu), Libor Dostál (střih záznamu)
 
 
zvuk:
Václav Hála, Milan Jílek, David Pražák
 
 
vedoucí produkce:
Arnošt Doležel
 
 
produkce:
Arnošt Doležel
 
 
šerm:
Kadeti, Igor Krištof (choreografie šermu)
 
 
II. kamera:
Vladimír Dousek, Jiří Myslík
 
 
masky:
Petr Hovorka, Helena Petřinová
 
 
dramaturgie:
Jiří Bednář, Jarmila Turnovská
 
 
asistent režie:
Michaela Kunešová
 
 
pomocná režie:
Jarmila Fulínová
 
 
odborný poradce:
Václav Tomšovský (spolupráce se zvířaty), Viktor Čahoj (spolupráce se zvířaty)
 
 
spolupráce:
Pavel Burda, Martin Halla, Jiří Hejlek, Emilie Holečková, Zdeněk Hovorka, Radovan Korda, Ladislav Kratochvíl, Klára Špůrová, Libuše Šamonilová, Jan Valašek, Jiřina Witschelová
 
 
výprava:
Zdeněk Zdobinský (rekvizitní výprava), Michal Pavlas (rekvizitní výprava), Martin Haim (rekvizitní výprava)
 
 
kaskadér:
Jiří Holec
 
 
skript:
Lajana Uldrichová
 
 
zástupce vedoucího produkce:
Libor Zlomek
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.