Zvláštní případ (1981)

Zvláštní případ (Une étrange affaire)
58.2 %
 
 

Une étrange affaire

Další název: Podivná záležitost

    Žánr: drama
    Země: Francie
    Délka: 105 min.
„Pravý manažer - bez skrupulí a emocí.“
Louis Coline pracuje v marketingu v upadajícím obchodním domě v Paříži. Není příliš ambiciózní, spokojeně si žije se svou manželkou Ninou, nestěžuje si na návštěvách své matky a babičky a rád se setkává se svými přáteli, se kterými hraje poker. Do obchodu však přichází manipulativní Bertrand Malair jako nový obchodní manažer, který má společnost zachránit. Louis se bojí o práci, řada jeho kolegů dostala výpověď, avšak Bertrand jej naopak vtahuje do svého úzkého kruhu důvěrníků, a plíživě vstupuje do jeho osobního života. Začíná ho ovládat. Louis se snaží splnit veškeré pracovní úkoly, přijímá Bertrandova pozvání do nočních klubů a na večeře s podivnými lidmi, a dokonce nechá svého šéfa, aby se k němu na čas nastěhoval. Nině se Louis mění před očima… Bertrand Malair je silnější.

Film získal Stříbrného medvěda za Nejlepší mužský herecký výkon (Michel Piccoli) a byl nominován na Zlatého medvěda na MFF v Berlíně 1982.

Zdroj: ČT

režie:
Pierre Granier-Deferre
 
 
hraje:
Michel Piccoli (Bertrand Malair), Gérard Lanvin (Louis Coline), Nathalie Baye (Nina Coline), Jean-Pierre Kalfon (François Lingre), Jean-François Balmer (Paul Belais), Pierre Michaël (Gérard Doutre), Madeleine Cheminat (Yvette, Louisova babička), Victor Garrivier (otec Niny), Dominique Blanchar (Louisova matka), Jacques Boudet (personální šéf Blain), Nicolas Vogel (René), Dominique Zardi (Gruault), Humbert Balsan (Jean-Loup), Kathy Kriegel (Véronique), Jean-Marc Roberts, Ariane Lartéguy (Salomé Weyergans)
 
 
námět:
Jean-Marc Roberts
 
 
scénář:
Pierre Granier-Deferre, Christopher Frank, Jean-Marc Roberts
 
 
kamera:
Étienne Becker
 
 
hudba:
Philippe Sarde
 
 
výprava-architekt:
Dominique André
 
 
kostýmy:
Fanny Jakubowicz
 
 
střih:
Isabel García de Herreros
 
 
produkce:
Alain Sarde
 
 
asistent režie:
Jacques Santi
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.