Zrůdy (1932)

Zrůdy (Freaks)
76.4 %
 
 

Freaks

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 64 min.
POZOR SPOILER

Zrůdy
Cirkusový uvaděč vede lidi, aby se podívali na nejstrašnější živou nestvůru. Dříve to byla krásná žena, které říkali "Nebeská pávice". Jmenovala se Cleopatra. Po ní šílí liliput Hans. Ten je zasnouben s liliputkou Frídou. Všichni tři pak vystupují v jednom cirkuse. A jednou Clea pozve Hanse na sklenku vína k sobě.
Jean Vypráví panu Duvalovi o zrůdách, které viděl, a říká, že by měla Francie uzákonit jejich zabíjení hned po porodu. Duval tvrdí, že kdyby je viděl na svém pozemku, vyhnal by je. Hned poté však na ně narazí. Je s nimi madam Tetralini a Duval jim dovolí zde zůstávat.
V cirkuse Clea žádá Hanse o půjčení další tisícovky. Venuše se nepohodne se svým milencem Herculem a odchází od něj. Toho pak Clea zláká k sobě do maringotky. Tou dobou sem přichází i Hans. Clea jej nevpustí a tvrdí, že se koupe.
Cirkusový život běží dál. Voustatá žena porodí dítě, a Hans s Cleou popíjí vínečko. Siamské sestry se mají vdávat, tedy jen ta jedna, a druhá má však také mládence. Frída přichází za Hansem a ten se jí dozná ze svého citu ke Cleopatře. Frída jde za ní a v rozhovoru zmíní mimo jiné i Hansovo dědictví.
Svatební hostina
Následuje svatba. Na hostině novomanželka Clea nalije něco do lahve s alkoholem. Tím pak napájí svého manžela Hanse. Jenže je ožralá a dělá si z něj také legraci. Znetvoření pak chtějí Cleu přijmout mezi sebe, a to ji urazí. Vynadá jim všem tak, že by od nich pes kůrku nevzal a tím si podepíše ortel.
Druhý den se Clea i její milenec Hercules omlouvají. Ale Hanse nepřesvědčí. Ten padá k zemi. Clea jej odnáší, ale je pozorována. A doktor jednoznačně odhaluje otravu ptomainem. Venuše pak Herkulovi řekne, že viděla, co Clea dává do vína svému muži a vyhrožuje policií.
Je týden po svatbě. Clea stálé léčí jedem svého muže, a netuší, že je pozorována všemi, které urazila. A jsou to právě oni, kteří jí přichystají velké překvapení... Ale také tomu, kdo chce zabít Venuši...  Autor: Pitryx

režie:
Tod Browning
 
 
hraje:
Wallace Ford (Phroso), Leila Hyams (Venus), Olga Baclanova (Cleopatra), Roscoe Ates (Roscoe), Henry Victor (Herkules), Harry Earles (Hans), Daisy Earles (Frieda), Rose Dione (Madame Tetrallini), Daisy Hilton (Siamské dvojče), Violet Hilton (Siamské dvojče), Schlitze (Schlitze), Josephine Joseph (poloviční muž a žena), Johnny Eck (poloviční žena), Frances O'Connor (bezruká dívka), Peter Robinson (lidská kostra)
 
 
námět:
Tod Robbins
 
 
scénář:
Willis Goldbeck, Leon Gordon
 
 
kamera:
Merritt B. Gerstad
 
 
střih:
Basil Wrangell
 
 
zvuk:
G.A. Burns
 
 
produkce:
Tod Browning, Dwain Esper, Hildegarde Stadie
 
 
výprava:
Harry Sharrock
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.