Zlomový rok 39 (2009)

Zlomový rok 39 (Glorious 39)
72.7 %
 
 

Glorious 39

    Žánr: drama / historický / romantický
    Země: Velká Británie
    Délka: 129 min.
Píše se rok 1939, je léto a na idylickém britském venkově najde mladá žena v předvečer druhé světové války dokumenty o zlověstném nacistickém spiknutí. Přátelé umírají a nepřítel je stále mocnější…
Mladý muž v současnosti pátrá v Londýně po své rodinné historii a vyptává se svých nejstarších příbuzných na všechny příběhy, které si pamatují. Nejvíce ho zajímá Anne, která žila na anglickém venkově a v předvečer druhé světové války údajně našla dokumenty o zlověstném nacistickém spiknutí. Zprvu to vypadalo jako nahrávky z jakéhosi jednání, ovšem když Anne došlo, co drží v rukou, začala se bát. Její život byl ohrožen a Anne se musela rozhodnout, co udělá… zradí nebo bude hrdinkou?

režie:
Stephen Poliakoff
 
 
hraje:
Romola Garai ( Anne Keyesová), Juno Temple (Celia Keyesová), Toby Regbo ( Michael Walton), Charlie Cox ( Lawrence), Corin Redgrave ( Oliver), Christopher Lee (Walter Page), David Tennant (Hector), Bill Nighy, Jeremy Northam, Hugh Bonneville (Gilbert), Julie Christie (teta Elizabeth), Jenny Agutter (Maud), Asier Newman ( Mick), Nicholas Blane (Vicar), Sam Kubrick-Finney (mladý Walter), Sarah Woodruff, Jane Fowler (Kathleen), Eddie Redmayne (Ralph)
 
 
scénář:
Stephen Poliakoff
 
 
kamera:
Danny Cohen
 
 
hudba:
Adrian Johnston
 
 
střih:
Jason Krasucki
 
 
výprava:
Mark Leese
 
 
výkonný producent:
James Atherton, Sheryl Crown, Lorraine Heggessey, Laurie Hayward, Jane Wright, Andy Ordonez, Sara Geater
 
 
producent:
Martin Pope, Barney Reisz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.