Zkus mít vkus (2009) [TV pořad]

Obrázek není k dispozici.
36.7 %
 
 

Proměny paní Klaudie

    Žánr: dokument
    Země: Česká republika
    Délka: 22 min.
Pokud tento popis bude číst i paní Klaudie, ať se nezlobí, ale tento dokument jsem si nemohl nechat ujít. Současně bych ji chtěl i poděkovat za veškerou práci, kterou věnovala svým žákům na ZDŠ Ostrčilova v Ostravě, kde dlohou dobu působila co by učitelka ruského jazyka. Nyní učí na Vysoké škole.
Paní Klaudie je mimo jiné autorkou několika učebnic ruského jazyka a nyní se chystá na další přehlídku Puškinova památníku v Praze, tentokrát v roli porotkyně, po době, kterou strávila s dětmi, co by soutěžícími. A na to si pozvala Českou televizi s jejím pořadem Zkus mít vkus.
Tato šarmantní dáma chce být na tuto přehlídku ještě šaramantnější.
Paní Klaudie vzpomíná na tehdejší módu, kdy se nosily šusťáky, boty pilky, a podobně. A od odbornic chce aby ji udělaly zcela novou.
Vše začíná probírkou šatníku. Jsou zde šaty z období tmavého, zhruba do dokončení docentury, potom věci na tzv donošení na chatu. V druhé půlce šatníku jsou šaty od jejího muže. Jediné co v šatníku chybí jsou kalhoty. Ty paní Klaudie ne že by nechtěla nosit, ale podle ní není kalhotový typ. Potom přijdou na řadu boty.
A nyní nastupují odbornice - první je Dana Hauptová, která je majitelkou kadeřnického salonu a paní Klaudie ji předvádí své šaty. Nyní paní Dana bude vybírat barvu vlasů podle barvy šatů. A jde se vybírat. Paní Klaudie zůstává v úžasu nad tím, že jí sluší kalhoty, což nikdy nepředpokládala. Je překvapena proměnou, která tímto šatním doplňkem u ní nastala.
Na řadu přišla oděvní výtvarnice paní Marcela Lysáčková - její tvorbu paní Klauide zná a je spokojena s volbou.
Nastává výběr bot. Se vzorkem šatů se jde za paní Danou, na které je výběr barvy vlasů. Současně s ní na paní Klaudii "pracuje" i vizážistka Zuzana Jirkalová, ta má na starost make up paní Klaudie.
A postupně přichází proměna - vlasy, vizáž, nehty, to vše podtrhuje osobnost paní Klaudie.

Paní Klaudie teď předvádí hotovou "práci" všech zúčastněných odbornic na módu a je vidět, že proměna, která u ní nastala, je jen k lepšímu, a že na Puškinově památníku bude paní Klaudie zcela nová. Tuto proměnu v dobrém kvituje i její dcera.

Zpracoval podle dokumentu Edward52 a jeho archív  Autor: Edward52

režie:
Markéta Nešlehová
 
 
námět:
Kamila Teslíková, Jana Strýčková
 
 
scénář:
Kamila Teslíková
 
 
kamera:
Petr Kožušník, Jakub Fabian
 
 
zvuk:
Petr Stýblo, Marcel Weis, Miroslav Bláha
 
 
výtvarník:
Věra Marešová
 
 
dramaturgie:
Lenka Poláková
 
 
komentář:
Jana Bohušová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.