Duben
ohodnotit

Zítra se bude tančit všude

Žánr:
Rok:
1952
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
24.10.1952

Obsah filmu Zítra se bude tančit všude

 
Mladý znalec národopisu je sice příliš zaujatý úzce vědeckou stránkou oboru, ale funkcionářka ČSM Alena ho přesvědčí, aby se věnoval vedení amatérského folklórního souboru, který se brzy proslaví na mezinárodních mládežnických festivalech.
Koncentrovaný socialistický realismus.
Březina Václav/Lexikon českého filmu

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
trailer
Distributor v ČR:
Rozdělovna filmů československého státního filmu
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zítra se bude tančit všude >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.11.2020
CO K TOMU DODAT
Hudební agitka - tím je prakticky řečeno vše.   Je to přesně ve stylu 50.let takže k tomuhle   filmu si určitě popcorn neuděláte spíš   půjdete po bytě hledat montérky. Tehdejší   mladíci Remunda, Adamíra nebo Jiří Vala by   tuhle příšernost ve své filmografii určitě   raději neviděli.
jarda53
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.7.2020
Režisér Vladimír Vlček, natočil za 6 roků   pět filmů a nevím, jestli mu do práce mluvili   soudruzi, ale ani jeden se mu nepovedl, V proudech   jsem ještě neviděl a také byl jeho poslední.   Pak byl vyhozen z Barrandova. Asi na začátku   60let emigroval do Francie, a jestli něco točil,   tak reklamy, na více neměl...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.3.2017
Šlak aby mne zkosil, nevím jak toto dílo   posoudit. Ti mladí se tam furch chechtaj jak   vemena. Že ty herce nebolely pysky. Komunistické   pozlátko, servírované věřícím komančům se   jistě ujalo. Ale zase na druhou stranu. Proč by   to nešlo? Všichni lidi pohromadě. Já vím, je   rok 2017 a migrační vlna. Jenže ono by to šlo,   kdyby se všichni přizpůsobili všem, a toho   druhé ctili a uznávali. V tomhle je myšlenka   filmu naprosto vynikají. Jestli uskutečnitelná,   to je jiná věc. Domnívám se, že při troše   dobré vůle ano, a nebude ani třeba, aby se tak   stalo pod obrovskými obrazy masových vrahů.   Film je samozřejmě přizpůsoben KSČ a jejich   zítřkům, což je pochopitelné, vždyť si jej   také komáři zaplatili, a to i drahým barevným   materiálem. Tento volili prý mezi „Pyšnou   princeznou“ a tímto, nemohu napsat paskvilem.   No, abych nepsal romány. Já to viděl už   dvakrát a klidně, za rok za dva kouknu zase.   Když zde hodnotím, tak se v těch špatných a   nejhorších snímcích snažím nalézt nějaká   pozitiva. A v tomto filmu rozhodně jsou. Buďto   je anonymní hodnotitelé nevidí, nebo nechtějí   vidět. Jejich věc. Nuže, sekvence v moravských   horách jsou nádherné, dokonce i nářečí se   jakž takž povedlo, a písničky odsud jsou   prostě super. Dvacítka za to. Další dvacítka   hercům, kteří „museli“. Ono cenit chrup,   když je vám na blití, není asi jednoduché.   No, některým to nevadilo, že jo. A třetí   dvacítku dávám za kameru a celkové pojetí   snímku, tedy i tu myšlenku vztahů mezi národy.   To je asi vše, důvod k dalším plusům zatím   nevidím, ale třeba později…
mikee007
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.7.2016
Člověk
by asi musel v té době žít, aby pochopil.
Aby   se vžil do myšlení mladých lidí, kteří   místo aby se váleli u vody, jeli na dovolenou na   Stavbu mládeže a tam zpívali budovatelské   písničky. Kdo ví, třeba kdybych žil v té   době, tak tam tou lopatou házím taky a u toho   zpívám "Od Buchlova vietor   věje..."
Podobně na tom byl zprvu i   nejprve agitátor a později disident Pavel   Kohout.
Na tenhle film se toho v dnešní době   dá nakydat opravdu hodně. Také si z něj   můžete do nekonečna dělat srandu. On to unese.   Protože ať už to je jakkoliv, tenhle snímek je   přiblblý i na dobu svého vzniku...
Vždy,   když se toto dílko mihne televizí, vzpomenu si   na jednu hlášku, která mi utkvěla v paměti.   Kdy se ke konci filmu dva svazáci kochají   pohledem na Prahu a jeden druhému říká:   "krása co ? A teď si to představ v   takový druhý, třetí pětiletce...
No, my už   dnes odstupem času víme co z Prahou provedly   další pětiletky. A tak jsem vám tak nějak   rád, že už další nepřijdou.
Divizna
Hodnocení:
Přidáno: 7.7.2012
Když odmyslím všechno, tak bych hlavně   stříhal a stříhala a stříhala...Jinak jde o   obraz té doby a přítomnost spousty herců,   kterým to dnes možná není milé, také   lecčemus nasvědčuje, jako je to jasné nám   dnes, asi to bylo jasné jim tehdy...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2011
Překvapivě zábavný a kvalitní film -
Překvapivě zábavný film - nenechte se odradit   názory, která tento film haní
Film jsem viděl   dnes v deštivém odpoledni poprvé a mile mne   překvapil, navzdory nenávisti a zlobě která se   dá vyčíst z některých komentářů, nebudu   tento film hanit, film si to zdaleka   nezaslouží.

Krásné jsou lidové písně   zpívané ve filmu, krásné a zajímavé jsou   lidové tance české, moravské, které se v něm   tančí a překrásné jsou záběry kamery na   českou krajinu u Mácháče a na Hanácku, když   tam jede na výlet parta tanečního souboru.   Roztomile působí záběry na starou bugatku   šplhající se do moravských kopců a taky jak   stařeček s babičkou předvádějí členům   souboru v zapadlé hanácké vísce staré lidové   tance - (panečku jak jim to v jejich věku šlo   :-). Ve filmu je i láska, dva členové   tanečního souboru se zamilují. Jen na okraj   pánové - dívka Alena je kus nádherné kočky   :-)

A teď autentické vzpomínky mojí mamky   - to nadšení bylo mezi mladýma po válce   všude, všichni obecně byli nadšení, že je   konečně po válce, chodilo se dobrovolně na   brigády - moje mamka tu dobu zažila ( mamce je   přes 80), takže mam z první ruky vzpomínky   mojí mamky na tu dobu.

Film ukazuje naši   krásnou lidovou písničku a tanec. Každý   národ by si měl udržet lidové písně a být   na ně patřičně hrdý, nebo bychom byly   uniformní všichni jednotní, šedivě stejní   členové jakési uměle vytvořené evropské   unie, nebo spíše celosvětové, uniformní   civilizace, kde je prodejna MC donaldu na každém   rohu a kde je vše stejné a to národní se   rozplyne v nudě stejnosti a uniformity.
 
Pozoruhodný film, už jen kvůli překrásným   lidovým písním a nádherným filmovým   záběrům na krajinu ho vřele doporučuji, a na   nějakou údajnou propagandu se vykašlete, je to   pohodový film plný písniček a radosti z   mládí. Až na tu nešťastnou písničku na   konci filmu: Zítra se bude tančit všude, až   naše vlajky rudé na stožáry světa vyletí.   :-))) tam není nic, co by stálo za zmínku o   údajné propagandě, a ta jedna písnička se dá   v pohodě vypustit ze sluchu - když ji   vypustíte, uvidíte oddychový film plný   písniček a tance a radosti z mládí, a to není   zas tak málo, oproti tomu když se okolo sebe   rozhlédnete, co za slátaniny plné násilí a   hrubosti točí filmaři dnes.

A s tím že je   ve filmu údajná jakási propaganda, se děte   bodnout, na to já kašlu, příjemně jsem se u   filmu pobavil. :-)

/Propagandu vidím dnes a   denně - propagandu na konzumní způsob života z   televizní obrazovky v podobě stupidních reklam   na zbytečné věci, které člověk nepotřebuje   k životu - je to propaganda ke konzumnímu   způsobu života, který člověku štěstí   nepřinese. Pak tu také dnes a denně vidím   propagandu jinou módní, a to je ta, která   neustále hází špínu na dobu socialismu - viz   např. jeden komentář níže. To je to můj   nazor na film a na propagandu. Tečka.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.8.2011
Plně se ztotožňuji s komentářem uživatele   prediger - tuto fanatickou agitační hrůzu nelze   sledovat s plným žaludkem, neboť působí   naprosto nestravitelně, odpudivě. Je to typický   výplachový snímek počátku 50. let, kdy se z   kvalitních a apolitických filmů ve stylu   prvorepublikové doby, staly po r. 48 jen   nástroje propagandy rudé moci a filmové umění   se na nějaký čas stalo v našich dějinách   velmi slabým článkem. Čest pár světlým   výjimkám, kterých se tato "nemoc"   agitačního ducha nedotkla. Při dobrém   scénáři dokážu odpustit i nějaké ty prvky   propagandy té doby, ale čeho je moc, toho je   příliš. Tahle ukázka stále "dobré   nálady" v duchu socialistickém je jeden z   nejhorších kinematografických výplodů, které   jsem bohužel měla možnost vidět.   Nicméně...jednou vidět něco, co byl cílený   výplachový útok na lidské myšlení, také   není na škodu.
prediger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.8.2011
Film, který nádherně ukazuje propagandu své   doby. Vše je dokonalý všichni se stále smějí   a mě se chtělo b.lejt
ivospetr
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Zítra se bude...
...stát ve frontách na všechno všude. Jenže   tenhle film není o realitě, ale o vzdušných   zámcích, ideálních a režimem totálně   zblblých lidech. Děj filmu je velice prostinký,   hodně se tam zpívá a poučuje. Člověka až   mrazí, když si uvědomí, že tomu dost lidí   věřilo a snažilo se podle toho žít. A kdo   nevěřil, ten byl označen za fašistu, jako se   to ukázkově stalo záporné postavě v tomto   filmu. Rok 1952 opravdu nebyl procházkou   růžovým sadem. Doporučuji se na to podívat ne   kvůli ději (ten nestojí za nic), ale kvůli   tomu, kam může vést slepá víra v   komunistickou ideologii.
BinLADIN
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.7.2009
tak na tomto Československém filmu je přesně   vidět jak se přesně a cíleně deformoval   národ dnes se to mu musíme smát ale taková to   byla doba.Lid věřil že bude líp a on přišel   mráz z Kremlu
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih57836minih57836Pozdní láska (1962) [TV inscenace] 
Pozdní láska n
minih40762minih40762Proposition (2005) 
The Proposition n
minih10705minih10705Král Šumavy (1959) 
Král Šumavy n
minih28555minih28555Tenkrát na východě (2000) 
Shanghai Noon n
minih46774minih46774Zázračná planeta (2006) [TV seriál] 
Planet Earth n
minih72426minih72426Přepadení (1986) [TV inscenace] 
Přepadení n
minih113725minih113725Kandidát (2013) 
Kandidát n
minih158355minih158355Vražedné jezero (2016) [TV film] 
Ozark Sharks n
minih93233minih93233Všiváci (2014) 
Všiváci n
minih101400minih101400Definice lásky (2013) [TV film] 
Definice lásky n


Hodnocení:n12345678910
Zítra se bude tančit všude (1952)Zítra se bude tančit všude (1952)Zítra se bude tančit všude (1952)Zítra se bude tančit všude (1952)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10