Železný komisař (1978)

Železný komisař (Il commissario di ferro)
75 %
 
 

Il commissario di ferro

Další název: The Iron Superintendent; The Iron Commissioner

    Žánr: krimi / akční
    Země: Itálie
    Délka: 82 min.
Italský kriminální film využívá popularity Maurizia Merliho, který v sedmdesátých letech minulého století patřil mezi populární představitele policejních komisařů a mužů spravedlnosti. I u nás jsou známé jeho filmy Krutý Řím (1975), Na plný plyn (1977) nebo Od Corleone až po Brooklyn (1979).

Ve filmu Železný komisař je komisař Mauro Mariani přeřazen pro svou prchlivost na okresní policejní stanici. Psychopat Sergio Conforti se chce komisaři pomstít za smrt svého otce, kterého Mariani zatknul, a on spáchal ve vězení sebevraždu. Conforti unese komisařovu manželku Veru a syna Claudia. Aby zachránil své blízké, musí se setkat Mauro se zločincem tváří v tvář…  Autor: curil

režie:
Stelvio Massi
 
 
hraje:
Maurizio Merli (komisař Mauro Mariani), Janet Agren (Vera), Ettore Manni (Ingravallo), Chris Avram (komisař Crivelli, velitel mobilní jednotky), Massimo Mirani (Sergio Conforti), Giampiero Becherelli (Maresciallo Monti), Mariangela Giordano (Rita Paolinelli), Enzo Fiermonte (inženýr Minelli), Franco Odoardi (policajný agent), Franco Garofalo (Bruno, "Marocchino"), Mario Granato (Arduini), Walter Di Santo (Claudio Mariani), Dora Calindri (Sergiova matka), Elisa Mainardi, Margherita Horowitz (sousedka), Federico Corallo (číšník v baru), Umberto Santolamazza (gangster (neuveden))
 
 
scénář:
Roberto Gianviti
 
 
kamera:
Sergio Rubini
 
 
hudba:
Coriolano Gori
 
 
střih:
Mauro Bonanni
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.