Ze života darmošlapa (1973)

Ze života darmošlapa (Aus dem Leben eines Taugenichts)

Aus dem Leben eines Taugenichts

    Žánr: muzikál / dobrodružný / romantický
    Země: NDR
    Délka: 96 min.
Hlavní hrdina opouští otcovský mlýn a s houslemi se vydává dobývat svět . Cestou se raduje nad krásnou krajinou a cítí, že bude mít štěst . Potkává dvě vznešené dámy, které jej vezmou kočárem do Vídně. Ve Vídni se uchytil jako zahradnický pomocník v hraběcím zámku a později se vypracuje na výběrčího. Zahledí se do mladší z obou dam, ale je si jistý, že jeho láska nebude opětována.

Z jakéhosi stesku a tušení, že je jeho láska marná, jde jako tulák dál do světa a cestuje po Itálii, prožívá různá dobrodružství, ale jeho osud, který jde mimo něj se zatím rodí ve Vídni. On je však konečně v Římě a ač doufal, že nalezne zde dámu svého srdce, zjišťuje, že tomu tak není. Zklamaný se vrací do Vídně a potká se se skupinou muzikantů, pražských studentů.

Nakonec se dostane do Vídně a dozví se, že hrál nechtěně významnou roli v únosu a paní, kterou si zamiloval, na něj čeká, není to ve skutečnosti hraběnka, ale panská schovanka, která se za paní vydávala.

Erkul  Autor: Erkul

režie:
Celino Bleiweiß
 
 
hraje:
Dean Reed (budižkničemu), Anna Dymna (krasavice), Hannelore Elsner (hraběnka), Monika Woytowicz (komorná), Gerry Wolff (Rinaldo Rinaldini), Christel Bodenstein (Guido / Flora), Arno Wyzniewski (malíř), Peter Biele (hrabě Leonhard), Monica Bielenstein (krasavice), Roland Knappe (klarinetista), Gudrun Jochmann (krasavice), Ottofritz Gaillard (elegán), Hannes Fischer (portýr), Walter Lendrich (zahradník), Hans-Georg Körbel, Jochen Kretschmer (cynik), Marietta Rares, Nicolae Secareanu, Robert Trösch
 
 
námět:
Joseph von Eichendorff (novela "Ze života darmošlapa" (Aus dem Leben eines Taugenichts, 1826))
 
 
scénář:
Wera Küchenmeister, Claus Küchenmeister
 
 
kamera:
Günter Jaeuthe
 
 
hudba:
Rainer Hornig
 
 
kostýmy:
Lydia Fiege
 
 
střih:
Monika Schindler
 
 
výprava:
Heike Bauersfeld
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.