Zdědili jsme zámek (1942)

Zdědili jsme zámek (Himmel, wir erben ein Schloß!)
60 %
 
 

Himmel, wir erben ein Schloß!

    Žánr: komedie
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 95 min.
„Hans Brausewetter, Anny Ondra ve skvělé veselohře.“
"Zdědili jsme zámek" - to, že bohatství neznamená ještě štěstí, je nejstručněji shrnuté téma této veselohry Prag-Filmu. Předlohou pro tento německý film byl román známého německého spisovatele Hans Fallady. Výstižný způsob Falladova zobrazování rozmanitých typů všech vrstev i pevná linie a umělecká skladba jeho děl byly velmi dobře známy, než aby se nesetkaly se zájmem filmu, který je veseloherním přepisem jednoho z jeho děl.

Ve filmu Petra Paula Brauera hrále jednu z hlavních úloh Anny Ondráková a s ní tu hrál Hans Brausewetter a v příběhu, který dokazoval, že cena života nespočívá jen v bankovní kontu, se dělí o další role Gisela Scholz, Carla Rust, Richard Häussler, Max Gülstorff, Walter Janssen, Oskar Sima a jiní.  Autor: Asmodej

režie:
Peter Paul Bruen
 
 
hraje:
Anny Ondráková (Karla Schreyvogelová), Hans Brausewetter (Max Schreyvogel, Karlin manžel), Richard Häussler (Georg Kalübbe), Walter Janssen (statkář Kantner), Carla Rust (Leonore Kantnerová), Max Gülstorff (Kracht, ředitel banky), Herbert Hübner (soudní rada Steppe), Oskar Sima (Matz, Steppův tajemník), Heinz Salfner (Karl Strabow, komorník), Karl Hellmer (Schlöger, zámecký účetní), Eduard Bornträger (Gustav Schröder, prokurista), Erich Dunskus (daňový rada), Ernst Legal (zahradník), Oskar Höcker (zaměstnanec statku), Klaus Pohl (účetní), F.W. Schröder-Schrom (člen banky), Hermine Ziegler (slečna Gildo, vychovatelka), Gisela Scholz (Eduarda, dcera Karly a Maxe), Dorothea Thiess (Klugeová, kuchařka), Friedel Müller (kuchařka), Rudolf Stadler (sedlák Reichergaste), Rudolf Reiff (člen banky)
 
 
námět:
Hans Fallada (román "Kleiner Mann – großer Mann, alles vertauscht" (1940))
 
 
scénář:
Otto Ernst Hesse, Eberhard Keindorff, Günter Neumann
 
 
kamera:
Václav Hanuš ((jako Wenzel Hanusch))
 
 
hudba:
Hans Ebert
 
 
výprava-architekt:
Karel Petr Adam
 
 
vedoucí produkce:
Ludwig Carlsen
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.