Zaspala nevěsta (1984) [TV inscenace]

Zaspala nevěsta
54 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Československo
    Délka: 67 min.
„Úsměvný příběh o problémech mladé ženy při volbě partnera.“
POZOR, SPOILER

V zábavním podniku je veselo. Hraje zde kapela, v níž účinkují i dva kamarádi - Andrej a Milan. Andrej zahraje na housle přítomné oslavenkyni Karle Valecké písničku „Zaspala nevěsta“. Ta je zde s přítelem Petrem. Ten však z oslavy odchází, protože má své starosti.

Po skončení oslav je Karla obtěžována dvěma muži a Andrej zasáhne. Je mu utržen rukáv u saka a Karla pak oba útočníky zlikviduje. Následně pozve Andreje k sobě, kde je jí pak mírně jejím otcem vyčteno, že tak učinila. To však neznamená, že by se ti dva nezačali scházet. Půjčí si Milanův byt a zde se spolu mají rádi. Vypráví jí o své ženě, ona jemu o Petrovi, kterého zajímají všechny věci, jen ne ona.

Karla se trochu poškorpí s kolegyní a kamarádkou, která se občas chodila bavit s pány. Když jednou přijde Karla domů, je zde Petr. Jsou i s otcem lehce opilí a otec oznamuje Karle, že si ji Petr vezme a všichni se odstěhují na Slovensko, kde Petr bydlí. Jenže Karlu naštve, že se rozhodovali o ní a bez ní. Takže jí Petr řekne, že tedy nechá vše tam - a přistěhuje se sem. Karla se mu však přizná, že někoho má. Petr tedy odchází a Andreje už také Karla moc nemusí. Má tedy před sebou dilema, a to dilema životní. A to se do toho ještě začne „montovat“ Milan...  Autor: Pitryx

režie:
Eva Sadková
 
 
hraje:
Eva Jakoubková (Karla Valecká), Pavel Pavlovský (houslista Andrej Sýkora), Josef Bláha (Valecký, otec Karly), Jiřina Petrovická (Sýkorová, matka Andreje), Jiří Kodet (pianista Milan, kolega Andreje), Čestmír Gebouský (Petr, přítel Karly), Jana Švandová (Eva Kvasnicová, kolegyně Karly), Jiří Kvasnička (Jarda Kvasnica, manžel Evy), Rudolf Vodrážka (vedoucí), Zuzana Fišárková (žena vedoucího), Dáša Deylová (šatnářka), Miloslav Homola (číšník), Karel Hovorka (číšník), Jan Kraus (role neurčena), Pavel Myslík (role neurčena), Markéta Novotná (role neurčena)
 
 
scénář:
Jiří Blažek
 
 
hudba:
Václav Zahradník
 
 
výprava-architekt:
Zbyněk Hloch (výtvarník scény)
 
 
kostýmy:
Jarmila Konečná (výtvarník kostýmů)
 
 
střih:
Jana Malásková
 
 
zvuk:
Zdeněk Zenger
 
 
II. kamera:
Josef Hruša, Michal Schauer, Bohuslav Kudláček, Ivan Rybák
 
 
masky:
Josef Borovička, Anna Kodešová
 
 
dramaturgie:
Miloš Smetana
 
 
asistent režie:
Milada Lachoutová, Blažena Hejnová, Pavel Dragoun
 
 
vedoucí výroby:
Čestmír Kopecký (vedoucí výrobního štábu)
 
 
vedoucí přenosového vozu:
Miloš Endler (přenosový vůz PV 14)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.