Zarafa (2012)

Zarafa
76.4 %
 
 

Další název: Žirafa Zarafa

    Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný
    Země: Francie / Belgie
    Délka: 75 min.
„Chlapec uteče z otroctví, spřátelí se s žirafou a tak začíná dobrodružství.“
Maki, malý chlapec, kterému se podařilo uniknout ze spárů otrokářů, se spřátelí s žirafou jménem Zarafa. Zažívá úžasné dobrodružství, které ho z Afriky zavede až do Paříže, před tím ale musí přejít poušť a setkat se s opravdovým pirátem.
Pod starým baobabem vypráví vrásčitý muž dětem kolem sebe neuvěřitelný příběh: historku o věčném přátelství desetiletého chlapce jménem Maki a osiřelé žirafy Zarafy. Tu věnoval egyptský paša francouzskému králi Karlu X. Princ pouště Hassan dostane za úkol dopravit Zarafu do Francie. Jenže ještě je tu Maki, který se ze všech sil snaží Hassanovi v jeho úkolu zabránit a pomoci Zarafě vrátit se zpět do své rodné země – i kdyby měl riskovat svůj vlastní život. Slíbil přece Zarafině mamince, že ji zachrání. Během dobrodružné cesty ze Sudánu do Paríže, skrz Alexandrii, Marseille a zasněžené Alpy, zažijí spoustu dobrodružství – zkříží cestu letci Malaterrerovi, párku neobvyklých kravích dvojčat, jménem Mounh a Sounh a pirátské královně Bouboulině.

Zdroj: ČT

režie:
Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie
 
 
scénář:
Rémi Bezançon, Alexander Abela
 
 
hudba:
Laurent Perez
 
 
střih:
Sophie Reine
 
 
zvuk:
Fabien Devillers, Florian Fabre, Alexandre Fleurant, Sebastien Marquilly, Bruno Seznec
 
 
mluví:
Max Renaudin (Maki), Simon Abkarian (Hassan), François-Xavier Demaison (Malaterre), Vernon Dobtcheff (starý mudrc), Roger Dumas (Charles X), Ronit Elkabetz (Bouboulina), Mohamed Fellag (Mahmoud), Déborah François (mladá Zarafa), Thierry Frémont (Moreno), Philippe Morier Genoud (Saint-Hilaire), Clara Quilichini (Soula), Mostéfa Stiti (Pacha)
 
 
animace:
Bolhem Bouchiba, Mael Gourmelen, Virginie Hanrigou, Javier Martin Lapeyra, Xavier Ramonède, Patrick Delage, Pedro Daniel García Pérez
 
 
producent:
Christophe Jankovic, Valérie Schermann
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.