Zanzibar (1940)

Zanzibar
    Žánr: dobrodružný
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 70 min.
„Krásná mladá žena zorganizuje výpravu do Afriky za posvátnou lebkou, uctívánou domorodci“
"Zanzibar" je americký dobrodružný film, s poněkud opožděným námětem i provedením, který je nabit víc senzacemi než samotným dějem. Mladá lovkyně hledá z blíže neudaného důvodu posvátnou lebku afrického sultána na ostrově Zanzibar a dostává se se svými druhy z nebezpečí do nebezpečí, na lodi, v džungli, v černošské vesnici a v tajemném chrámě. Ztroskotá na plachetnici, je vyplavena na břeh, tak nějak šťastně, že její bělostné šaty a koketní střevíčky při tom vůbec nepříjdou k újmě.

Třikrát uniknou šelmy z klecí, přepadají členy výpravy a zase jsou pochytány. Lovkyně je zajata divochy a přivázána k mučednickému kůlu před rozevřenými tlamami krokodýlů. Uniká o vlásek zhoubě vybuchlé sopky i nástrahám intrikánského bělocha, vše za pomoci statečného amerického novináře. Takto si děj filmu udržuje svou napínavost až do konce. V hlavních úlohách ze známějších jmen Lola Laneová a James Craig.  Autor: Asmodej

režie:
Harold D. Schuster
 
 
hraje:
Lola Lane (Jan Browningová), James Craig (Steve Marland), Eduardo Ciannelli (Koski), Tom Fadden (Rhad Ramsey), Robert Fischer (sultán), Henry Victor (Mate Simpson), Clarence Muse (Bino), Samuel S. Hinds (Dale), Oscar O'Shea (kapitán Craig), Abner Biberman (Aba), Lionel Pape (Michael Drayton), Everett Brown (Umboga), Harry Stubbs (Alf), Mala (Mayla), Alec Craig (námořník Brown), Hassan Said (domorodec), Roland Varno (reportér)
 
 
námět:
Maurice Wright (příběh "River of Missing Men"), Maurice Tombragel (příběh "Rigadoon")
 
 
scénář:
Maurice Wright, Maurice Tombragel
 
 
kamera:
Milton R. Krasner
 
 
hudba:
Hans J. Salter, Frank Skinner
 
 
kostýmy:
Vera West
 
 
střih:
Milton Carruth
 
 
výprava:
Jack Otterson
 
 
producent:
Warren Douglas
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.