Záhadná smrt Niny Chereauové (1988) [TV film]

Záhadná smrt Niny Chereauové (La Mort mystérieuse de Nina Chéreau)
80 %
 
 

La Mort mystérieuse de Nina Chéreau

    Žánr: drama
    Země: Francie / Spojené státy americké
    Délka: 97 min.
Americký psychiatr Martin Bennett se v malém ústavu pro duševně choré ve Francii zamiluje do jedné ze svých pacientek. Nechce uvěřit, že by mohla spáchat odpornou vraždu, ze které je obviněna.

Po brutální vraždě nevinné dívky Niny Chereauové je kamarádka oběti Ariel Duboisová zatčena a umístěna v psychiatrické léčebně v Lyonu. Po deseti letech izolace zaujme mladého doktora Martina Bennetta, který nevěří, že tato tichá uzavřená pacientka mohla spáchat tak hrozný zločin. Když dívka z léčebny uteče, Martin nemůže odolat, a vydá se za ní do Paříže. Chce Ariel ochránit před policisty, vedenými inspektorem Maraisem, a na vlastní pěst poodhalit skutečné okolnosti dávného zločinu. Místo toho se však setkává s dalšími brutálními vraždami. Je opravdu možné, že krvavé mrtvoly po sobě zanechává jemná a citlivá žena, do které se Martin zamiloval? Podle všeho to vypadá, že zavraždění se stali oběťmi temného krvavého kultu, jehož kořeny sahají o čtyři sta let zpět, k historii známé uherské hraběnky Alžběty Báthoryové, která se koupala v krvi zavražděných panen, aby zůstala navždy mladá.

režie:
Dennis Berry
 
 
hraje:
Maud Adams (Ariel Dubois), Scott Renderer (Martin), Alexandra Stewart (Suzanne), László Szabó (Marais), Charles Millot (Mathias), Françoise Brion (Madam Dumont), Dominique Pinon (Albert), Charles Frank (Gregor), Beatrice Conrad (zdravotní sestra), Guy Di Rigo (Stráž), Isabelle Kloucowski (Marie), Gilles Fisseau (Reverdy), Luce Bekistan (prostitutka)
 
 
scénář:
Claude Harz, Steven Bawol
 
 
kamera:
Roland Dantigny
 
 
hudba:
Stéphane Vilar
 
 
kostýmy:
Brigitte Faur-Perdigou
 
 
střih:
Annie Goirand
 
 
vedoucí produkce:
Elisabeth Deviosse
 
 
masky:
Christine Martinez
 
 
výprava:
Martine Chaboud
 
 
výkonný producent:
Budjemaa Dahmane, Patrick Deschamps, Robert Halmi
 
 
producent:
Steven North
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.