Jeden svět
ohodnotit

Začít znova

Další název:
Důl mládeže Stonava; Před námi život; Poprvé sami
Žánr:
Rok:
1963
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
13.3.1964
„Příběh ze života mladých lidí.“

Obsah filmu Začít znova

 
Ze života brigádníků na stavbě mládeže. Jan Stehlík odchází začít znova někde jinde.
Režisér M. Hubáček převzal natáčení za onemocnělého V. Delonga. Neúspěšný pokus o "nový" pohled na budovatelsko-mládežnickou tematiku.

Autor/Zdroj: Březina Václav/Lexikon českého filmu

 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Ústřední půjčovna filmů
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Zvuk:
mono
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Začít znova >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.2.2024
Na tomto filmu je zřejmé, že na počátku   60.let minulého století už v naší   kinematografii začal povívat trochu jiný vítr   a filmaři se nesměle pokoušeli o něco jiného,   než byly brutální filmové agitky. Tady to   však vyšlo jen tak napůl. Klasický milostný   trojúhelník na pozadí další velké stavby je   sice snesitelná, ale rozhodně nijak zvláštní   podívaná.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Klasický trojúhelník - dívka mezi dvěma   muži. Troška toho budovatelství, ale poměrně   přiměřeně, začíná načichávat   revoltujícími (a mými nepříliš   oblíbenými) 60. roky, jejichž kinematografii   považuji za tmavší puntík naší filmové   historie. Ale v globálu to není nejhorší,   takový typický příběh mladých lidí o   lehkomyslnosti, flirtu a nevěře. Co mi ovšem   mandli zvedlo, je předabování Mileny Dvorské?   Proč, proboha? Je možné, že Milena tehdy   opravdu nemohla sama namluvit postsynchron, ale   vzhledem k tomu, že paní Kreuzmannová   namlouvala ženské role jiných hereček zcela   běžně, asi to až taková náhoda nebyla.   Pozor! To není nic proti paní Kreuzmannové,   uznávám ji jako výbornou herečku a její otisk   v českém filmu a dabingu je velmi ceněný,   vadí mi jiná věc - každý herec má SVŮJ   hlas, ale pánům režisérům se občas nelíbí.   Tak proč dotyčného obsazují, když mu stejně   nedovolí mluvit svým hlasem? Musí se naučit   scénář, na place opakuje záběry se správnou   intonací stále dokola, aby pak ve finále byla   na plátně jen jeho tvář, což je případ ze   současných hereček třeba u takové Evy   Vejmělkové, v 60. letech Olgy Schoberové a   jiných...Tentokrát tedy na nás svým   charismatickým hlasem nemluví Milena Dvorská.   Zastihli jsme ji v jejích 25ti letech. Už není   dívčí pohádková Maruška vážící si soli,   ale ještě to pořád není dobrosrdečná   královna a maminka princezny Růženky. Vypadá   však starší než na svých 25 let...minimálně   o 5 - 8 roků více, přesto má šarm a nezvyklý   účes - přece jen ji máme zafixovanou s   dlouhými tmavými vlasy, zde (navzdory   černobílému filmu) jsou patrny vlasy   světlejší ostříhané do účesu   charakteristického pro počátek 60. let. Hodnota   filmu? Dokument mladých tváří pozdějších   známých herců - Jelínek, Břežková,   Křiváček...a naštěstí žádný sladký   "hepík".
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Jedna mladá dívka (Dvorská) mezi dvěma   mladíky (Záhradník, Jelínek) na pozadí   budovatelských aktivit. Minimum dialogů,   bezútěšná realita, brigádníci utíkají na   stavbu před rodiči za svobodou a někteří zase   zpět na další štaci. Vladimír Menšík v   menší roli chlípného řidiče. Jedinou   světlou chvilkou byla spolu s konečnými titulky   písnička Začít znova.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10