Yakuza apokalypsa (2015)

Yakuza apokalypsa (Gokudo Daisenso)
70 %
 
 

Gokudo Daisenso

Další název: 極道大戦争; Gokudou daisensou; Yakuza Apocalypse: The Great War Of The Underworld

    Žánr: akční / horor / komedie
    Země: Japonsko / Francie
    Délka: 125 min.
V nemilosrdném podsvětí jakuzy není legendárnějšího muže než jejího šéfa Kamiury. Říká se, že je neporazitelný, ve skutečnosti je to ale upír! Po pokusu o atentát Kamiura kousne svého věrného nohsleda a předá mu tím své upírské schopnosti.

Kamiura není typický šéf jakuzy - je to laskavý člověk, který zbožňuje sousedy ve své čtvrti a malým podnikům prodlužuje splatnost půjček, bez nichž by nemohly existovat, aby tak zamezil vstupu velkých korporací. Když ale do města přijede pistolník s vizáží Djanga, oblečený ve španělském mundúru ze sedmnáctého století, vyjde najevo, kým Kamiura doopravdy je - upírem! Brzy poté je Kamiurův chráněnec Kagayama obdařen výjimečnými schopnostmi svého učitele. Vydá se do ulic s novým gangem tvořeným běžnými občany s rašícími tesáky v ústech, připravenými bojovat za své území. Japonský filmařský extremista, režisér Takaši Miike (13 samurajů), se vrací ke svým bizarním kořenům v této akční hororové komedii, ve které nechybí upíři, gangsteři, zemětřesení, sopky, monstra, bojová umění a dokonce ani pletařský kroužek jakuzy.

HBO Europe

režie:
Takaši Miike
 
 
hraje:
Hajato Ičihara (Akira Kageyama), Riko Narumi (Kyoko), Lily Franky (Genyo Kamiura), Reiko Takašima (Sosuke Zemba), Šó Aoyagi (yakuza), Kiyohiko Shibukawa, Yayan Ruhian (Kyoken), Pierre Taki (yakuza), Masanori Mimoto (the Frog), Denden (Hougan), Mio Yuki (studentka)
 
 
scénář:
Jošitaka Jamaguči
 
 
kamera:
Hajime Kanda
 
 
hudba:
Kôji Endô
 
 
střih:
Kendži Jamašita
 
 
producent:
Yoshinori Chiba, Misako Saka
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.